Доля регулярних інтернет-користувачів в Україні зросла до 66,1%

Доля регулярних інтернет-користувачів в Україні зросла до 66,1%

12:15,
9 Серпня 2016
7754

Доля регулярних інтернет-користувачів в Україні зросла до 66,1%

12:15,
9 Серпня 2016
7754
Доля регулярних інтернет-користувачів в Україні зросла до 66,1%
Доля регулярних інтернет-користувачів в Україні зросла до 66,1%
Автори:
У другому кварталі 2016 року інтернет-проникнення в Україні збільшилася на 4%. Тепер дві третини українців старше 15 років користуються інтернетом регулярно.

Такі дані дослідження інтернет-аудиторії України, здійсненого компанією Factum Group Україна на замовлення ІнАУ.

За даними дослідження, 66,1% українців, які взяли участь в опитуванні, користуються інтернетом раз на місяць і частіше.

Також дані дослідження показують зменшення цифрового розриву - відмінності по рівню інтернет-проникнення між окремими категоріями користувачів. Так, співвідношення користувачів за статтю практично зрівнялося: 54% жінок і 46% чоловіків.

Крім цього, скоротилася різниця в проникненні між містом і селом: проникнення в сільській місцевості досягло 60%. Зменшилася відмінність в проникненні і за віковою ознакою - тепер майже чверть жителів України старше 65 років користується інтернетом.

Дослідники вказують, що зростання інтернет-проникнення в 2016 році проходить набагато швидше і помітніше, ніж в попередні роки.

«Такі зрушення в структурі користувачів пояснюються як природним процесом «оцифрування» України, так і вилученням з бази досліджень непідконтрольних Україні територій Донецької і Луганської областей, де цифровий розрив традиційно був більше, ніж на решті території України», - повідомляє ІнАУ.

Дослідники відзначили й інший цікавий показник: кожен третій користувач уанету має дохід нижче середнього, кожен другий - середній дохід, 9% - дохід вище середнього. Повна вища освіта - у 40%.

Нагадаємо, у попередньому дослідженні ІнАУ йшлося про те, що Google очолив список найбільш відвідуваних ресурсів в Україні за червень.

Також як писав раніше MediaSapiens, цього року проникнення інтернету в Україні вперше перевищило 60%.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
mouthshut.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду