Кожна 20-та британська родина вже не має телевізора – опитування

Кожна 20-та британська родина вже не має телевізора – опитування

17:18,
24 Березня 2016
3786

Кожна 20-та британська родина вже не має телевізора – опитування

17:18,
24 Березня 2016
3786
Кожна 20-та британська родина вже не має телевізора – опитування
Кожна 20-та британська родина вже не має телевізора – опитування
Автори:
Одна з двадцяти британських родин вже позбулася телевізора: більшість із них віддали перевагу перегляду відео на планшетах чи ноутбуках.

Про це йдеться у звіті Broadcasters' Audience Research Board (BARB), повідомляє The Daily Mail.

Вже не мають телевізора 4,7% британських домогосподарств чи 1,3 млн родин, хоча традиційно перегляд ТБ відігравав важливу роль в житті сімей в цій країні.

Власниками приблизно половини домогосподарств без телевізора є молоді люди (віком від 16 до 44 років).Це переважно люди, що живуть самі, або молоді пари, які тільки облаштовують власну домівку і або ще не дійшли до купівлі телевізора, або не можуть собі його дозволити.

Більшість з них все-таки дивиться телебачення, але вже завдяки таким сервісам як BBC iPlayer на комп’ютерах, ноутбуках та планшетах.

Однак, як відзначає видання, деякі родини взагалі відмовилися від ТБ, адже переконані, що їх життя стало цікавішим без нього.

Як зазначають в BARB, згідно однієї теорії, від стаціонарного телевізора відмовляються активні користувачі мережі, які проте захоплюються телепродуктом й просто дивляться його з інших пристроїв. Однак компанія має дані, що ті, хто відмовився від телевізора не схильні дивитись телевізійні програми на інших пристроях.

Звіт організації також свідчить, що близько 24% британських домогосподарств передплатили один з  сервісів «відео на запит» як-от Amazon Instant Video чи Netflix, за допомогою яких вони можуть отримати сотні тисяч годин контенту в будь-який зручний для них час. А серед родин без телевізора за ці сервіси заплатили тільки 19% родин.

Домогосподарства, де є хоча б один телевізор, вдвічі частіше мали планшет, і вп'ятеро – ноут чи стаціонарний комп'ютер.

Нагадаємо, діти та підлітки в Британії проводять більше часу соціалізуючись онлайн, ніж перед телевізором. Про це свідчать результати дослідження медіа агенції Childwise.

У середньому діти проводять онлайн три години на день. Для порівняння, на телевізор вони витрачають 2,1 години. Серед доросліших підлітків спостерігається тенденція вимикати телевізор особливо під час ефіру. Менше чверті дітей, які взяли участь у дослідженні, дивляться телевізійні ефіри. Інші радше передивляються їх пізніше або через канали на замовлення, або через YouTube. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Flickr
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду