Коронавірус у 10 разів смертельніший за «свинячий грип» - ВООЗ

Коронавірус у 10 разів смертельніший за «свинячий грип» - ВООЗ

15:00,
14 Квітня 2020
3579

Коронавірус у 10 разів смертельніший за «свинячий грип» - ВООЗ

15:00,
14 Квітня 2020
3579
Коронавірус у 10 разів смертельніший за «свинячий грип» - ВООЗ
Коронавірус у 10 разів смертельніший за «свинячий грип» - ВООЗ
Автори:
Генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус також надав рекомендації щодо припинення карантину в тих країнах, які вже пережили епідемію COVID-19

Під час щотижневого брифінгу щодо пандемії коронавірусу генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус заявив, що багато чого про новий тип коронавірусу ще невідомо, проте вчені дійшли висновку, що COVID-19 у десять разів смертельніший за вірус, що спричинив попередню пандемію 2009 року. Тоді її було оголошено через захворювання людей на грип А(H1N1). Тоді, за даними ЦКЗ, загинуло  від 151 700 до 575 400 людей, які захворіли на А(H1N1). Щороку від звичайного грипу у світі помирає приблизно 250 тисяч людей. Зараз у світі від коронавірусної хворобри, за даними університету Джона Гопкінса, загинуло більше 120 тисяч людей.

Слова про смертельність COVID-19  - після 2,35 хвилини

Також голова ВООЗ надав рекомендації, як поступово пом’якшувати карантин у країнах, де епідемія йде на спад.

  • Влада повинна взяти під контроль передачу вірусу від людини до людини і завезення нових випадків із-за кордону.
  • Система охорони здоров'я повинна бути здатна виявляти, тестувати, ізолювати і лікувати кожен випадок захворювання COVID-19.
  • Необхідно мінімізувати ризик спалахів коронавірусу в медичних установах, а також вжити превентивних заходів щодо місць загального користування, наприклад, робочих місць і шкіл.

Гебреісус закликав знімати обмеження поступово, оскільки різке скорочення карантинних заходів може «привести до відновлення смертельної загрози».

Минулого тижня ВООЗ повідомляла, що швидкість поширення вірусу в Європі поступово знижується. Зокрема, у найбільш постраждалих країнах - Іспанії, Італії, Німеччині і Франції. Разом з тим, ситуація загострюється в країнах Африки.

Фото: arcgis.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду