Діана Дуцик: Медіа недостатньо пояснюють важливість виборів

00:00,
13 Травня 2014
1377

Діана Дуцик: Медіа недостатньо пояснюють важливість виборів

00:00,
13 Травня 2014
1377
Діана Дуцик: Медіа недостатньо пояснюють важливість виборів
Автори:
Журналісти сьогодні концентруються лише на негативі, при цьому не дослухаються до людей у регіонах та не приділяють належної уваги президентським виборам,  вважає Діана Дуцик, головний редактор MediaSapiens (ГО «Телекритика»).

Сьогодні відбувся підсумковий круглий стіл на тему «Інформаційна безпека України в умовах неоголошеної війни», який організував  Фонд «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва».У ньому взяли участь журналісти, представники громадського сектору та державних структур. Учасники обговорювали, які кроки необхідно  зробити в інформаційній політиці та яких помилок сьогодні припускаються медіа і влада.

Експерти наголошували, що зараз для аудиторії гостро стоїть питання диверсифікації джерел інформації – оскільки джерел багато, в тому числі соціальні мережі, і там часто трапляється і недостовірна інформаці.  Діана Дуцик зазначила, що окрім цього є проблема комунікації з боку влади:  «Від влади не вистачає чітких меседжів, і вони рідко доходять до регіонів. Нинішня влада все ж таки робить багато правильних кроків, але не вміє ці кроки пояснити, розповісти людям, що вони з них отримують».

Пані Дуцик зауважила, що люди в регіонах недослухані центром -  в цьому вина як влади, так і київських журналістів: «Ми звертаємо увагу  на конфлікт і негатив, але не бачимо живих людей.  Не чуємо іншу частину суспільства  в регіонах,  яка не задіяна у конфлікті і не даємо їм адекватних меседжів, аби вони мали надію на завтрашній день».

Окрім цього, у медіа недостатньо уваги приділяється виборам президента.  Через складну ситуацію в країні журналістам бракує часу пояснити, чому вони важливі. «Ми маємо пояснити людям, що вони безумовно мають право змінити владу, але це можна робити тільки у легітимний спосіб, - вважає пані Дуцик. – Тобто прийти на вибори і проголосувати, а у наших ЗМІ  виборча кампанія є фоном до інших подій. Потрібно чітко пояснювати, що ці вибори дуже важливі: був період мітингів, але він завершився, мають бути інші кроки».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду