Турецький суд постановив відновити доступ до YouTube

00:00,
30 Травня 2014
1356

Турецький суд постановив відновити доступ до YouTube

00:00,
30 Травня 2014
1356
Турецький суд постановив відновити доступ до YouTube
Відповідно до рішення Конституційного суду Туреччини на території країни мають відновити доступ до сайту YouTube, який заблокували наприкінці березня. Про це повідомляє BBC.

Турецький конституційний суд сказав, що блокування сервісу порушувало свободу вираження. Таке рішення багатьма було сприйняте як зауваження урядові Реджепа Таїпа Ердогана. Раніше він різко критикував соціальні медіа, такі як Twitter та YouTube.

Як швидко буде відновлено доступ до  You Tube поки що невідомо.

Досі турецька влада не виконувала рішень судів нижчих інстанцій і дотримувалася блокування You Tube, стверджуючи, що з сайту не вилучено образливий контент, зазначає Reuters.

YouTube та Twitter були заблоковані в цьому році після того, як на них були поширені небажані для уряду записи розмов офіційних осіб. Зокрема, у них йшлося про корупцію серед чиновників, наближених до Ердогана.

Прем’єр-міністр звинувачує у ворожому використанні інтернет-мереж свого колишнього союзника й теперішнього супротивника Фетхуллаха Гюлена, який знайшов притулок в американському штаті Пенсильванія. За словами глави уряду, проповідник і громадський діяч Гюлен намагається підірвати його позиції і керує кампанією з корупційних розслідувань у вищих ешелонах турецької влади. У переддень призначених на серпень виборів, заявив Ердоган, щоб очорнити владу він може оприлюднити відео про мене і про мою родину. Натомість сам Гюлен категорично заперечує усі висунуті проти нього звинувачення.

Блокування Twitter було зняте минулого місяця, а YouTube – залишився недоступним, попри судові рішення нижчих судів про надання доступу до сайтів.

Тим не менш багато турецьких жителів знаходили способи обходити заборону і користувалися сайтом.

Ухвали турецької влади блокувати соціальні мережі  викликали гостру критику західних урядів та правозахисних організацій Заходу.

Після рішення Конституційного суду щодо Twitter прем’єр-міністр Ердоган заявив , що його уряд виконуватиме його, хоча й не поважає.

Цього року в Туреччині ухвалили контроверсійний закон про, що регулятор може блокувати інтернет-сайти без судового рішення.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
thenewstribe.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду