Німеччина забороняє Facebook збирати дані про користувачів на інших сайтах

Німеччина забороняє Facebook збирати дані про користувачів на інших сайтах

12:24,
8 Лютого 2019
1979

Німеччина забороняє Facebook збирати дані про користувачів на інших сайтах

12:24,
8 Лютого 2019
1979
Німеччина забороняє Facebook збирати дані про користувачів на інших сайтах
Німеччина забороняє Facebook збирати дані про користувачів на інших сайтах
Автори:
Федеральне відомство Німеччини з питань картелей (Bundeskartellamt), яке є регулятором ринку, забороняє Facebook збирати дані німецьких користувачів зі сторонніх веб-сайтів.

Як пише TechCrunch, мова йде про такі інструменти як Pixel чи інші плагіни соціальної мережі, що дозволяли компанії збирати інформацію про користувачів поза самою соціальною мережею Facebook.

Поки що таке рішення німецького регулятора не має юридичної сили, а компанія завила, що буде подавати апеляцію. У Facebook є місяць, щоб спробувати оскаржити постанову відомства.

Розслідування регулятора щодо збору даних компанією Facebook почалося у березні 2016 року. Збір даних компанією з інших сайтів використовується, щоб надалі більш точно таргетувати на рекламу за інтересами юзерів.

Регулятор наголошує, що «згода на збір даних повинна бути добровільною і не може бути умовою для користування сервісом».

«Домінуючі компанії не можуть використовувати експлуатаційну практику на шкоду протилежній стороні ринку, тобто у цьому випадку споживачів, які використовують Facebook. Така експлуататорська практика перешкоджає конкурентам, які не можуть нагромадити таку базу даних», — зазначає регулятор.

Відомство наголошує: якщо Facebook має намір продовжувати збирати дані за межами власної соціальної мережі і поєднувати їх з обліковими записами користувачів без їхньої згоди, то мають бути можливості для суттєвого обмеження використання даних.

Користувачам мають пропонувати кілька різних критеріїв, наприклад, можливість накласти обмеження на кількість даних, тип обробки, мету їхнього використання. Також варто ввести можливість анонімізувати свої дані чи обмежити періоди їхнього зберігання.

Регулятор поки що не дослідив, як Facebook збирає дані у інших свої сервісах — Instagram та WhatsApp. Це може бути наступним етапом розслідування.

Нагадаємо, нещодавно Apple видалила зі свого магазину додатків програму  Facebook Research, яка за гроші пропонувала користувачам віком від 13 до 25 років ділитися з компанією даними щодо їхньої активність у телефоні та інтернеті.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
images.indianexpress.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду