Уряд переводить трудові книжки у цифровий формат

Уряд переводить трудові книжки у цифровий формат

16:42,
27 Листопада 2019
2330

Уряд переводить трудові книжки у цифровий формат

16:42,
27 Листопада 2019
2330
Уряд переводить трудові книжки у цифровий формат
Уряд переводить трудові книжки у цифровий формат
Автори:
Кабмін прийняв рішення, згідно з яким електронна версія трудової книжки має зменшити навантаження на роботодавців та самозайнятих працівників — ФОПів.

У середу, 27 листопада, Уряд схвалив проєкт закону щодо переведення у цифровий формат  трудових книжок. Таке рішення Уряду має дозволити скоротити бюрократичні процедури, а оцифровувати процеси стане простіше. 

Про це повідомляє Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.

«Працівники не повинні будуть продовжувати радянську практику збирання купи довідок для підтвердження свого трудового стажу в разі втрати паперової трудової книжки або розбіжності в даних про роботу. Разом з тим пенсії та соціальні виплати поступово стануть призначатися автоматично, без зайвої бюрократії та необхідності приходити для цього в органи Пенсійного фонду», — прокоментував рішення Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Відповідно до рішення Уряду та якщо схвалять відповідний законопроєкт у ВР,  електронна версія трудової книжки зменшить навантаження на роботодавців та самозайнятих працівників — ФОПів, кажуть в уряді.

Рішення Уряду також спростить пошук роботи та оформлення на роботу, повідомляють на сайті кабміну.

Нагадаємо, раніше ми писали, що водіям дозволили перенести права і техпаспорт у смартфон.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Урядовиий Портал
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду