Кабміну запропонували блокувати оголошення про фейкові довідки та дипломи

Кабміну запропонували блокувати оголошення про фейкові довідки та дипломи

12:27,
30 Вересня 2019
3655

Кабміну запропонували блокувати оголошення про фейкові довідки та дипломи

12:27,
30 Вересня 2019
3655
Кабміну запропонували блокувати оголошення про фейкові довідки та дипломи
Кабміну запропонували блокувати оголошення про фейкові довідки та дипломи
Автори:
Такі пропозиції днями надійшли уряду від понад ста громадських організацій. Зокрема, він «Центру протидії корупції», «Transparency International Defence and Security», ДП «Прозорро» та інших.

Активісти та експерти понад сотні громадських організацій пропонують Кабінету Міністрів України запровадити систему автоматичного блокування інтернет-оголошень, які пропонують фейкові довідки.

Блокувати пропонується, приміром, оголошення про продаж фіктивних медичних довідок, дипломів, листків непрацездатності, водійських посвідчень, а відповідальність за блокування покласти на Міністерство внутрішніх справ.

Про це йдеться в матеріалах конференції «100+ корупційних схем: Антикорупційний порядок денний для уряду і громадськості», передає InternetUA.

26 вересня в Києві в Клубі Кабінету Міністрів України відбулася конференція «Антикорупційний порядок денний для уряду і громадськості», під час якої понад сотня громадських організацій та члени уряду представили заходи для подолання великих галузевих корупційних схем в різних сферах, передає видання.

Серед тих, хто формував список, були такі відомі організації як «Центр протидії корупції», «Європейська Бізнес Асоціація», «Transparency International Defence and Security», Офіс реформ КМУ, ДП «Прозорро», Рада бізнес-омбудсмена та інші.

У матеріалах конференції експерти навели 139 поширених корупційних схем, з якими щодня стикаються громадяни нашої країни, і 139 заходів, якими пропонують побороти ці незаконні механізми.

Серед 139 пунктів журналісти  InternetUA звернули увагу на пункт №107, що мав назву «Впровадження системи автоматичного блокування оголошень в мережі Інтернет про продаж фіктивних медичних довідок, дипломів, листків непрацездатності, водійських посвідчень».

Автори матеріалів так описують дану проблему:

«Можливість вільного розміщення оголошень про продаж підроблених або фіктивних документів в мережі Інтернет. За допомогою простих запитів в Google можна замовити листок непрацездатності, медичну довідку, диплом тощо. Різного роду сайти пропонують оформити фіктивні або навіть справжні документи, необхідні для оформлення візи, субсидії, навчання, працевлаштування і т.д. Правоохоронні органи не реагують належним чином на подібні порушення». Їх запропонували блокувати.

Поки невідомо, чи пристане МВС на пропозицію експертів. Так само поки не зовсім ясно, хто саме буде затверджувати список оголошень та механізм , за яким представники Нацполіціі будуть моніторити такий контент в інтернеті, пише InternetUA.

З повним списком поданих Кабміну пропозицій щодо подолання корупційних схем можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, «Детектор Медіа» раніше повідомляв, що російські пропагандистські видання поширили фейк про бажання Львівщини приєднатися до Росії. 

Також недавно проєкт TrollessUA виявив понад тисячу тролів у Facebook.

Фото: InternetUA

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
InternetUA
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду