ФСБ Росії зможе швидше блокувати сайти

ФСБ Росії зможе швидше блокувати сайти

11:37,
6 Серпня 2019
2732

ФСБ Росії зможе швидше блокувати сайти

11:37,
6 Серпня 2019
2732
ФСБ Росії зможе швидше блокувати сайти
ФСБ Росії зможе швидше блокувати сайти
Автори:
Одна зі структур російської ФБС отримала повноваження без посередників блокувати веб-портали.

Як пише DW, Національний координаційний центр з комп'ютерних інцидентів (частина ФСБ) зможе тепер напряму звертатися до реєстраторів доменних імен, щоб ті закривали доступ до сайтів. Про 6 серпня «Коммерсанту» розповів директор російського Координаційного центру доменів Андрій Воробйов.

Тепер для блокування спецслужбам не потрібно звертатися ні до регулятора Роскомнагляду, ні в суди. Окрім ФСБ таке право у Росії має ще дев’ять організацій.

Андрій Воробйов заявляє, що структура ФСБ буде займатися «виявленням фішингових ресурсів, джерел шкідливого програмного забезпечення і відстеженням активності бот-мереж та інших атак з використанням російських національних доменів».

Нагадаємо, у Росії нещодавно з’явився законопроект, який передбачає прив’язку електронної пошти росіян до паспорта. Постанова уряду РФ про аналогічну прив’язку до документів акаунтів у месенджерах вже підписана прем’єр-міністром Росії.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
kpcdn.net
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду