В Атлантичній раді назвали головні інформаційні виклики передвиборчого періоду України

В Атлантичній раді назвали головні інформаційні виклики передвиборчого періоду України

18:13,
12 Грудня 2018
2700

В Атлантичній раді назвали головні інформаційні виклики передвиборчого періоду України

18:13,
12 Грудня 2018
2700
В Атлантичній раді назвали головні інформаційні виклики передвиборчого періоду України
В Атлантичній раді назвали головні інформаційні виклики передвиборчого періоду України
Експерти Атлантичної ради назвали головні інформаційні та цифрові небезпеки, на які українцям варто звернути увагу під час виборів наступного року.

12 грудня на прес-конференції представили нову робочу групу для запобігання зовнішньому втручанню в українські вибори. Її створила Атлантична рада, Трансатлантична комісія з чесних виборів та Фонд Віктора Пінчука.

Лаура Галанте, старший стратег та керівник групи з кібер-безпеки Атлантичної ради, каже, що під час передвиборчої кампанії українцям варто дуже уважно ставитися до фішингових електронних листів. Такі засоби часто використовує російська хакерська група APT29 (Cozy Bear) до тих людей, які їх цікавлять.

«Особливо варто бути уважними журналістам. Вам на електронну пошту можуть надходити новини з «гарячим заголовком», які насправді виявиляться хакерською атакою», — наголосила пані Галанте.

Якщо є підозра, що ви могли потрапити на хакерський гачок, вона радить звертатися до організацій, які займаються кібербезпекою в Україні. Вони, швидше за все, за IP-адресою зможуть визначити, з якої країни була така кібератака.

«Наша технічна група також буде моніторити загрози вірусів і атаки на інфраструктуру», — зазначала експертка.

Якуб Каленський, керівник групи з дезінформації Атлантичної ради, вважає, що у передвиборчий період варто очікувати інформаційні атаки, які спрямовані на підрив довіри громадян до виборчого процесу.

«Читачів і глядачів будуть переконувати, що вибори фальсифіковані, що громадянам не варто довіряти розвитку країни після Майдану. Закордонні сили будуть сіяти сумніви щодо правильності зовнішнього курсу країни. Ці дії можуть бути дуже деструктивними. Вони готують «ґрунт» для того, щоб інші технічні впливи за декілька днів до виборів були значно ефективнішими», — сказав пан Каленський.

Старший науковий співробітник Атлантичної ради Девід Дж. Крамер розповів: в Україні слід очікувати впливів, що подібні до утручань у вибори президента США 2016-го року. За словами пана Камера, американські аналітики знайшли три головні мети тодішніх впливів Росії:

  • дискредитувати весь електоральний процес;
  • завдати шкоди одному з кандидатів — Гілларі Клінтон;
  • підтримати іншого кандидата — Дональда Трампа.

У середині грудня робоча група запустила сайт Ukraineelects.org, на якому в режимі реального часу інформуватимуть англійською мовою про втручання в українські вибори. Окрім інформаційних впливів, на сайті також розповідатимуть про кібератаки.

Нагадаємо, Атлантична рада — неурядовий безпартійний аналітичний центр. Її штаб-квартира у Вашингтоні. Від початку військової агресії Росії проти України експерти Ради збирають докази присутності російських військ на тимчасово окупованій території Донбасу.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Скриншот
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду