Британський уряд відхрестився від заморожування рахунків Russia Today

Британський уряд відхрестився від заморожування рахунків Russia Today

11:37,
18 Жовтня 2016
1656

Британський уряд відхрестився від заморожування рахунків Russia Today

11:37,
18 Жовтня 2016
1656
Британський уряд відхрестився від заморожування рахунків Russia Today
Британський уряд відхрестився від заморожування рахунків Russia Today
Автори:
Фінансований російським урядом телеканал RT (Russia Today) повідомив, що банк NatWest припинив обслуговування британського підрозділу каналу. Британський регулятор Ofcom, що займається ЗМІ, заявив Російській службі BBC, що не має стосунку до закриття рахунків RT.

Про це пише BBC

Британський регулятор Ofcom, що займається ЗМІ, заявив Російській службі BBC, що не має стосунку до закриття рахунків RT, а міністерство закордонних справ Британії перенаправило запит редакції в міністерство фінансів.

У міністерстві фінансів Російській службі Бі-бі-сі також сказали, що не даватимуть коментарів з цього питання.

Раніше головна редакторка телеканалу Маргарита Симоньян написала у Twitter: «Нам закрили рахунки в Британії. Всі рахунки. «Рішення перегляду не підлягає». Хай живе свобода слова!»

У RT пов'язали рішення банку із політичними мотивами. А російське МЗС звинуватило британську владу в порушенні принципів свободи слова.

Представниця російського МЗС Марія Захарова також пов'язала рішення NatWest з виходом Британії з Євросоюзу.

«Схоже, йдучи з ЄС, Лондон залишив у Європі всі свої зобов'язання зі свободи слова. Як то кажуть, у нове життя без шкідливих звичок», - написала пані Захарова у Facebook.

Офіційна представниця британської прем'єрки Терези Мей назвала рішенні про припинення обслуговування рахунків RT «внутрішньою справою банку».

«Це внутрішня справа банку, їм вирішувати, кому надавати послуги, на основі їхньої власної оцінки ризиків», - заявили у Мей.

Банк NatWest є частиною The Royal Bank of Scotland Group, великим акціонером якого є уряд Великої Британії. 

Згідно із заявою RT, банк сповістив телеканал про закриття рахунків, не надавши при цьому жодних пояснень. У заяві телеканалу стверджується, що в останні роки в Європі і Британії брали багато заходів, щоб перешкодити роботі телеканалу. У компанії запевнили, що британське відділення RT продовжить свою роботу в звичайному режимі.

На сайті RT оприлюднений лист банку, в якому NatWest сповіщає RT, що провів перегляд послуг, які він надає компанії, і заявляє, що більше не зможе надавати їх. Банк рекомендує RT пошукати альтернативу за межами The Royal Bank of Scotland.

NatWest попереджає, що банк перестане надавати послуги з обслуговування карт через місяць, з 14 листопада 2016 року.

Надання інших банківських послуг NatWest намір припинити з 12 грудня цього року. Банк також уточнює, що якщо до цього часу RT не зможе знайти альтернативу, то компанії повернуть гроші, що залишилися на балансі, у вигляді чека. У банку відмовилися надавати коментарі.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
BBC
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду