У Росії пообіцяли запровадити автоматичний контроль за ЗМІ

У Росії пообіцяли запровадити автоматичний контроль за ЗМІ

12:00,
19 Квітня 2016
2213

У Росії пообіцяли запровадити автоматичний контроль за ЗМІ

12:00,
19 Квітня 2016
2213
У Росії пообіцяли запровадити автоматичний контроль за ЗМІ
У Росії пообіцяли запровадити автоматичний контроль за ЗМІ
Автори:
У Росії Федеральна служба нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій, відома як «Роскомнагляд», повідомила про план до кінця року запровадити по всій території Росії автоматизовану систему контролю за публікаціями засобів інформації.

Про це пише Радіо Свобода

Як мовиться у щорічному звіті, який оприлюднило відомство, така система розробляється з 2015 року і нині вже дозволяє автоматизовано обробляти в постійному режимі матеріали семи тисяч періодичних та інтернетних засобів інформації.

«Пошук порушень заснований на виявленні певних сполучень конкретних слів, що дозволяє на першому етапі аналізу вибрати лише ті матеріали засобів інформації, в яких потенційно наявні ознаки порушень», – мовиться у звіті.

Цього року планується поширити роботу системи на всю Росію й розширити перелік засобів інформації, матеріали яких вона обробляє, а також автоматизувати і процес ухвалення «Роскомнаглядом» заходів реагування на виявлені порушення. Крім того, нова система має контролювати також матеріали теле- і радіомовлення.

Серед завдань «Роскомнагляду» – контролювати засоби інформації щодо наявності вмісту, що за російськими законами визнається «екстремістським». До такого вмісту ці закони залічують також критичні до влади публікації, заклики до заходів протесту тощо.

Нагадуємо, що раніше голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін запропонував запровадити цензуру в інтернеті і ЗМІ для протидії інформаційній війні. У статті, опублікованій 18 квітня у виданні «Комерсант Влада», Бастрикін закликав дати «жорстку, адекватну і симетричну відповідь» гібридній війні, яку, на його думку, США і їхні союзники ведуть проти Росії і деяких інших країн. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
harnas.co
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду