«Нову газету» можуть позбавити ліцензії

«Нову газету» можуть позбавити ліцензії

16:47,
21 Липня 2015
2877

«Нову газету» можуть позбавити ліцензії

16:47,
21 Липня 2015
2877
«Нову газету» можуть позбавити ліцензії
«Нову газету» можуть позбавити ліцензії
Автори:
«Нова газета» отримала від Роскомнагляду ще одну «жовту картку»: на своєму офіційному сайті державний орган повідомив про здійснене виданню попередження.

Про це пише lenta.ru.

Причина цьому - нецензурні вислови, які Роскомнагляд виявив у матеріалі «Япономорцы, или Жизнь в прибойной полосе», опублікованому в номері за 10 липня.

Цей нецензурний текст був цитатою із книги прозаїка Василя Авченка «Кристалл в прозрачной оправе».

Це, до речі, вже друге попередження «Новій газеті» за рік. Перше мало місце в жовтні 2014: у статті Юлії Латиніної «Якщо ми не Захід, то хто ми?» Роскомнагляд вгледів ознаки екстремізму. 

Тепер над газетою нависла загроза втрати ліцензії: через два попередження, отриманих впродовж року, Роскомнагляд може відізвати її через суд.

Як повідомляв MediaSapiens, Роскомнагляд заблокував архів інтернету. Приводом до блокування стала опублікована на сайті сторінка під заголовком «Одиночний джигад».

Також у травні «Нова газета» заявила про тимчасове припинення роботи в Чечні у зв'язку з перешкоджанням законній діяльності журналіста та готує за даним фактом заяву до Слідчого комітету РФ.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ridus.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду