Голова НАБУ: «Прочитати інформацію з Viber і WhatsApp реально»

Голова НАБУ: «Прочитати інформацію з Viber і WhatsApp реально»

16:00,
4 Березня 2016
4136

Голова НАБУ: «Прочитати інформацію з Viber і WhatsApp реально»

16:00,
4 Березня 2016
4136
Голова НАБУ: «Прочитати інформацію з Viber і WhatsApp реально»
Голова НАБУ: «Прочитати інформацію з Viber і WhatsApp реально»
Автори:
Зняти інформацію, необхідну для розслідувань, з телефонних мессенджерів Viber і WhatsApp у разі потреби буде нескладно.

Про це в інтерв'ю zn.ua розповів голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

«Зняти інформацію і з Viber, і з WhatsApp, використовуючи можливості СБУ, - реально. Щодо співробітництва з США, буквально сьогодні ми спілкувалися з представниками ФБР, які передали нам текст меморандуму про співробітництво. Ми вивчаємо документ. У нас вже є їх представник, його робоче місце і необхідне устаткування для переведення кримінальних справ в електронну форму. Тобто домовленості, досягнуті в США, почали реалізовуватися», - сказав Ситник. 

Водночас, він додав, що ФБР на прохання НАБУ зможуть підключити фінансову розвідку. Також, за словами Ситника, бюро вже має доступ до 60% від наявних реєстрів державних органів і баз.

«Вони досить різнорівневі і роз'єднані. У цьому специфіка нашого державного управління. Точніше - неуправління. З технічної точки зору передача будь-якої бази - максимум два тижні. У нас же процес затягнувся на півроку. Проте ми таки просунулися. Вже отримали доступ до ключових баз даних Мін'юсту і Державної фіскальної служби. Плюс МВС, митний блок і прикордонний. Підписані меморандуми з НБУ і міграційною службою», - додав глава НАБУ.

«Проте і цей, що вже є в НАБУ, масив інформації є достатнім для старту якісного моніторингу чиновників і суддів», - констатував Ситник.

Нагадуємо, що глава Пентагону застеріг проти спрощеного підходу до вирішення суперечки між Apple і ФБР. «Я вважаю, не потрібно допускати, щоб один конкретний випадок визначав загальний підхід до вирішення цієї проблеми, - сказав Ештон Картер, виступаючи на технологічній конференції в Сан-Франциско. - Нам потрібно працювати разом і спільними зусиллями намагатися вирішити цю проблему». Як повідомляв MediaSapiens, американський суд зобов'язав компанію Apple допомогти слідчим ФБР отримати доступ до інформації з телефону Саїда Фарука, який влаштував стрілянину в каліфорнійському місті Сан-Бернардіно. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Артем Ситник, minfin.com.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду