У Росії відмовилися від ідеї регулювати Skype та WhatsApp

У Росії відмовилися від ідеї регулювати Skype та WhatsApp

17:47,
8 Серпня 2016
2011

У Росії відмовилися від ідеї регулювати Skype та WhatsApp

17:47,
8 Серпня 2016
2011
У Росії відмовилися від ідеї регулювати Skype та WhatsApp
У Росії відмовилися від ідеї регулювати Skype та WhatsApp
Автори:
Мінкомзв’язку РФ відмовилося від ідеї регулювання роботи операторів VoIP (Voice over IP), включно з такими сервісами, як Skype, Viber та WhatsApp.

Про це пише «Коммерсант».

З останньої версії підготовленого відомством проекту, що встановлює правила взаємодії операторів зв’язку, зникла заборона на дзвінки абонентів VoIP у мережі інших операторів. 

Окрім того, з нової версії проекту прибрали послугу «міжнародне завершення виклику на мережу російського оператора», яка, як побоювалися учасники ринку, могла призвести до монополізації ринку міжнародного зв’язку. 

При цьому, відзначає видання, у документі лишився пунк про необхідність звичайним операторам платити компенсацію крупним операторам, які контролюють не менше 25% номерної ємності регіону. Мова йде про оплату різниці вартості пропуску трафіку, якщо тариф перших виявиться вище того, який держава встановила для других. У більшості регіонів Росії таким крупним оператором являється «Ростелеком».

У попередній версії такі оператори були виключені з переліку тих, кому дозволялося приєднуватися до різних мереж, з чого учасники ринку робили висновок, що абоненти операторів VoIP, зокрема таких популярних сервісів, як Skype, Viber, WhatsApp, не зможуть дзвонити абонентам фіксованої чи мобільної телефонії та навпаки. 

Регулювання роботи операторів VoIP обговорювалося в рамках реформи системи міжміського та міжнародного зв’язку в Росії, підготовка якої ведеться протягом кількох останніх років. 

Нагадуємо, 22 червня Держдума РФ ухвалила в другому і третьому читаннях законопроект, що забороняє іноземним компаніям проводити вимірювання телеаудиторії. Законопроект зобов'язує компанії, що працюють на ринку телеметрії, отримувати в Роскомнагляді відповідні ліцензії на проведення вимірювань. При цьому претендувати на акредитацію можуть тільки компанії, частка іноземного капіталу в акціонерному капіталі яких не перевищує 20%. Під ці обмеження потрапляє група TNS, яка входить до складу британського комунікаційного холдингу WPP.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Коммерсантъ, Автор фото - Григорий Собченко
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду