Юрій Стець назвав два головних завдання свого міністерства на 2016 рік

Юрій Стець назвав два головних завдання свого міністерства на 2016 рік

14:16,
25 Січня 2016
1309

Юрій Стець назвав два головних завдання свого міністерства на 2016 рік

14:16,
25 Січня 2016
1309
Юрій Стець назвав два головних завдання свого міністерства на 2016 рік
Юрій Стець назвав два головних завдання свого міністерства на 2016 рік
Автори:
Міністр інформаційної політики України Юрій Стець повідомив, що його міністерство подасть уряду програму дій на 2016 рік, згідно з якою має завершитися реформа іномовлення України та відбутися реформа державних комунікацій. Він пояснив, що продовжує розробляти плани свого відомства і реалізовуватиме їх, незалежно від результатів розгляду у Верховній Раді його заяви про відставку.

Про це він сказав в інтерв'ю каналу «112 Україна».

«У середу (27 січня. – Ред.) я буду презентувати на Кабміні програму дій міністерства на 2016 рік, оскільки, незалежно від того, коли проголосує Верховна Рада, очевидно, що я маю тільки дві можливості: більше нічого не робити, оскільки написав заяву, чи щось робити. Якщо я нічого не буду робити, ви отримаєте шанс мене критикувати за те, що я нічого не роблю. Тому ми зробили такий план дій.  Один з них - це закінчення реформи іномовлення , імплементація проголосованого Закону про систему іномовлення України», - повідомив Юрій Стець.

Другим напрямом він назвав реформування комунікацій влади із суспільством.

«Друге - це ключове, це реформа стратегічних комунікацій державних органів влади. Про що йдеться?.. Ми хочемо реформувати стратегічні комунікації - прес-служби, роботу прес-секретарів державних органів влади, щоб був цей діалог. Я хочу, що це було реалізовано міністерством цього року. Ми взяли на себе це зобов'язання», - сказав міністр.

Він зазначив, що таке реформування здійснюватиметься не за рахунок державних коштів.

«Як я озвучив на Кабінеті міністрів,  на публічній части, що ми будемо це робити не за рахунок державних коштів, отже виконую свою обіцянку. Ми приносимо кошти в Україну, а не просимо з державного бюджету  - будемо використовувати не державні кошти, а виключно кошти наших партнерів з неурядових організацій із Сполучених Штатів Америки і європейських країн», - пояснив міністр.

Розробка концепції реформи державних комунікацій, про яку йдеться, відбувалася, за його словами, не за рахунок державного кошту, а у співпраці з неурядовими органзаціями, з представниками консалтингових компаній Євросоюзу, а також за допомогою Посольства Великобританії в Україні.

«Ще раз кажу - жодної копійки не було на це взято з державного бюджету. Це ті зобов'язання, які я на себе брав, беру, і переконаний, що тоді, коли я піду у відставку - я все одно буду це робити, буду допомагати своїм колегам, тому що я несу відповідальність за цю країну виключно тому, що в мене написано в паспорті "громадянин України"», - зазначив міністр.

Нагадаємо, 8 грудня міністр інформаційної політики Юрій Стець звітував на засіданні Кабміну про свою роботу і показав заяву про свою відставку з посади.  До цього він зізнався, що не обговорював з Президентом України Петром Порошенком майбутнє свого відомства.

Пізніше Юрій Стець повідомив, що має намір продовжувати роботу в сфері інформаційної безпеки після своєї відставки з посади міністра.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Фото: "Преступности.НЕТ"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду