ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: "Преступности.НЕТ"
25.01.2016 14:16
Юрій Стець назвав два головних завдання свого міністерства на 2016 рік
Юрій Стець назвав два головних завдання свого міністерства на 2016 рік
Міністр інформаційної політики України Юрій Стець повідомив, що його міністерство подасть уряду програму дій на 2016 рік, згідно з якою має завершитися реформа іномовлення України та відбутися реформа державних комунікацій. Він пояснив, що продовжує розробляти плани свого відомства і реалізовуватиме їх, незалежно від результатів розгляду у Верховній Раді його заяви про відставку.

Про це він сказав в інтерв'ю каналу «112 Україна».

«У середу (27 січня. – Ред.) я буду презентувати на Кабміні програму дій міністерства на 2016 рік, оскільки, незалежно від того, коли проголосує Верховна Рада, очевидно, що я маю тільки дві можливості: більше нічого не робити, оскільки написав заяву, чи щось робити. Якщо я нічого не буду робити, ви отримаєте шанс мене критикувати за те, що я нічого не роблю. Тому ми зробили такий план дій.  Один з них - це закінчення реформи іномовлення , імплементація проголосованого Закону про систему іномовлення України», - повідомив Юрій Стець.

Другим напрямом він назвав реформування комунікацій влади із суспільством.

«Друге - це ключове, це реформа стратегічних комунікацій державних органів влади. Про що йдеться?.. Ми хочемо реформувати стратегічні комунікації - прес-служби, роботу прес-секретарів державних органів влади, щоб був цей діалог. Я хочу, що це було реалізовано міністерством цього року. Ми взяли на себе це зобов'язання», - сказав міністр.

Він зазначив, що таке реформування здійснюватиметься не за рахунок державних коштів.

«Як я озвучив на Кабінеті міністрів,  на публічній части, що ми будемо це робити не за рахунок державних коштів, отже виконую свою обіцянку. Ми приносимо кошти в Україну, а не просимо з державного бюджету  - будемо використовувати не державні кошти, а виключно кошти наших партнерів з неурядових організацій із Сполучених Штатів Америки і європейських країн», - пояснив міністр.

Розробка концепції реформи державних комунікацій, про яку йдеться, відбувалася, за його словами, не за рахунок державного кошту, а у співпраці з неурядовими органзаціями, з представниками консалтингових компаній Євросоюзу, а також за допомогою Посольства Великобританії в Україні.

«Ще раз кажу - жодної копійки не було на це взято з державного бюджету. Це ті зобов'язання, які я на себе брав, беру, і переконаний, що тоді, коли я піду у відставку - я все одно буду це робити, буду допомагати своїм колегам, тому що я несу відповідальність за цю країну виключно тому, що в мене написано в паспорті "громадянин України"», - зазначив міністр.

Нагадаємо, 8 грудня міністр інформаційної політики Юрій Стець звітував на засіданні Кабміну про свою роботу і показав заяву про свою відставку з посади.  До цього він зізнався, що не обговорював з Президентом України Петром Порошенком майбутнє свого відомства.

Пізніше Юрій Стець повідомив, що має намір продовжувати роботу в сфері інформаційної безпеки після своєї відставки з посади міністра.

 

ms.detector.media