Інтерв’ю Порошенка показали три телеканали

Інтерв’ю Порошенка показали три телеканали

10:13,
25 Січня 2016
2279

Інтерв’ю Порошенка показали три телеканали

10:13,
25 Січня 2016
2279
Інтерв’ю Порошенка показали три телеканали
Інтерв’ю Порошенка показали три телеканали
Автори:
24 січня в ефірі вийшло інтерв’ю, яке Президент України Петро Порошенко дав трьом українським телеканалам, що входять до шістки провідних.

Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Повна версія спілкування голови держави з журналістами транслювалася в ефірі телеканалу «Україна» о 19.50, телеканалу ICTV - о 20.21 і телеканалу «Інтер» - о 21.40.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам зазначив, що очікує найближчим часом від Верховної Ради розгляду змін до Конституції щодо судової реформи, ухвалення законів, необхідних для запровадження Європейським Союзом безвізового режиму, а також коаліційної угоди та складу Кабінету Міністрів.

Зокрема, глава держави сподівається, що на наступному тижні парламент розгляне та ухвалить у першому читанні конституційні зміни в частині судової реформи.

«Ніхто далі не збирається миритися з ситуацією, яку ми маємо в судовій системі. Ніхто не дозволить далі мати судову недоторканність та демонструвати абсолютно безвідповідальну поведінку при прийнятті судових рішень», - наголосив Петро Порошенко.

Він нагадав, що нещодавно підписав указ про звільнення чотирьох суддів, включаючи Родіона Кірєєва.

Крім того, за словами Президента України, нині готується Указ про звільнення ще 28 суддів, які чинили злочини при ухваленні судових рішень під час Революції Гідності. «За це має бути відповідальність», - підкреслив він.

Петро Порошенко також очікує від парламенту  ухвалення пакету документів для запровадження Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України. «Дуже довго країна йшла до цього і не дозволить комусь скасувати перспективу надання безвізового режиму для українців», - сказав Глава держави, висловивши впевненість, що як і щодо судової реформи депутати підтримають необхідні для цього закони.

Президент також сподівається на розгляд парламентом пакету законопроектів, які спрямовані на підвищення військової дисципліни.

Крім того глава держави очікує на обговорення депутатами коаліційної угоди для внесення змін щодо складу уряду. «Не збираюсь в це втручатися. Це є компетенцією парламентської коаліції», - наголосив Петро Порошенко, додавши, що спроба розхитати коаліцію є надзвичайно безвідповідальною поведінкою.

Відповідаючи на питання щодо можливості дострокових виборів Верховної Ради, Президент України зазначив, що більшість українців не підтримує цього. Він нагадав, що за останні півтора роки в Україні відбулося троє виборів.

«У парламента величезна кількість роботи. Чим відрізняється реальна парламентська робота та вибори? Вибори – це обіцянки, парламентська робота – їх виконання. Комусь дуже подобається обіцяти, а як тільки з них питаєш – то давайте знову підемо на вибори. Давайте виконувати. На сьогоднішній день моя позиція – і мені приємно, що більшість українців це підтримує – друзі, до роботи», - резюмував глава держави.

Нагадаємо, останній раз Петро Порошенко давав інтерв’ю трьом провідним українським телеканалам 6 грудня 2015 року.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Фото: Прес-служба Президента України
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду