Порошенко доручив виключити журналістів BBC із списку санкцій

Порошенко доручив виключити журналістів BBC із списку санкцій

10:40,
18 Вересня 2015
1689

Порошенко доручив виключити журналістів BBC із списку санкцій

10:40,
18 Вересня 2015
1689
Порошенко доручив виключити журналістів BBC із списку санкцій
Порошенко доручив виключити журналістів BBC із списку санкцій
Автори:
Президент України Петро Порошенко доручив Раді національної безпеки і оборони країни виключити прізвища журналістів ВВС зі списку санкцій.

Про це повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко на своїй сторінці в Facebook.

Про таке рішення Порошенко сказав британському послові під час вручення вірчих грамот.

«Свобода преси для мене абсолютна цінність», - процитував Цеголко слова Порошенка і додав, що РНБО зробить окрему заяву з приводу ситуації. 

 

Свобода преси для мене абсолютна цінність. - Президент доручив РНБО вилучити прізвища журналістів ВВС зі списку санкцій....

Posted by Святослав Цеголко on 17 вересня 2015 р.

У санкційному списку фізичних осіб, відповідальних за здійснення злочинної діяльності проти України, опинилися 44 журналісти та блогери (а також публіцисти, редактори та ведучі). І хоча серед зазначених журналістів чимало співробітників російських ЗМІ, зокрема «Russia Today», «Известия», «Вісті сьогодні», а також, до прикладу, містяться блогери «Novorossia News Agency», до санкційного списку втрапили й імена кореспондентів західних видань, зокрема троє журналістів британської корпорації BBC та публіцист Die Zeit. Стосовно усіх журналістів вжито однаковий вид обмежувального заходу - «відмова в наданні та скасування віз резидентам іноземних держав, застосування інших заборон в’їзду на територію України».

У Британії обурилися, що в санкційний список України потрапили і журналісти BBC. Редактор служби іноземних новин компанії Ендрю Рой назвав це «ганебним нападом на свободу засобів інформації». «Ці санкції проти журналістів ВВС, які повідомляють про становище в Україні неупереджено й об’єктивно, цілком недоречні і нез’ясовні, і ми закликаємо владу України негайно зняти їх зі списку», – йдеться у його заяві, надісланій Радіо Свобода.

Газета The Guardian зауважила, що в список потрапили іспанські журналісти Антоніо Памплієга та Анхель Састре. Вони ще у липні разом із колегою Хосе Мануелем Лопесом зникли в Сирії.

Міжнародна неурядова організація «Комітет захисту журналістів» засудила указ Президента України Петра Порошенка.

«Урядові може подобатися або не подобатися висвітлення подій, але називання журналістів потенційною загрозою національній безпеці не є адекватною відповіддю. Насправді цей указ підриває інтереси України, блокуючи життєво важливі новини та інформацію, яка повідомляє світовій громадськості про політичну кризу в країні», – вказала координатор програм Комітету захисту журналістів у Європі і Центральній Азії Ніна Огнянова.

Україна також застосувала санкції до російських ВАТ «Первый канал», ВАТ «Телекомпания НТВ» і телеканалів «РТР-планета» і «Россия-24». Загалом під нові українські санціїї потрапили 105 юридичних осіб та 388 фізичних.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
УНІАН
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду