У Росії пропонують запровадити «право на забуття» в інтернеті

У Росії пропонують запровадити «право на забуття» в інтернеті

18:10,
20 Квітня 2015
2988

У Росії пропонують запровадити «право на забуття» в інтернеті

18:10,
20 Квітня 2015
2988
У Росії пропонують запровадити «право на забуття» в інтернеті
У Росії пропонують запровадити «право на забуття» в інтернеті
Автори:
Помічник президента РФ Ігор Щоголєв запропонував законодавчо закріпити право користувача на видалення інформації про нього в інтернеті (так зване «право на забуття»).

Про це повідомляє «Интерфакс».

Крім цього, помічник Путіна вважає, що слід розширити поняття персональних даних користувача та зробити більш жорсткими вимоги до користувацьких угод на інтернет-сервісах.

Під час колегії Роскомнагляду Щоголєв висловився, що ринок обробки даних не може врегулюватися самостійно, тому це  повинна врегулювати держава.

«Громадяни повинні користуватися правом бути забутими», - сказав він, пославшись на практику, що існує в ЄС.

В Роскомнагляді такі ідеї назвали «змістовними» і заявили, що працюватимуть над ними спільно з Радою Федерації та Держдумою. Голова регулятора Олександр Жаров, разом з тим, сказав, що у росіян фактично вже є «право на забуття», оскільки вони можуть звернутися до суду і вимагати від нього видалити свої персональні дані з інтернет-сервісів. Проте ще ніхто не подавав такого позову, додав чиновник.

Нагадаємо, торік у травні Суд ЄС ухвалив рішення, згідно з яким користувачам інтернету треба забезпечити право «бути забутим». Згідно з ним, інтернет-компанії повинні на прохання особи видаляти небажану застарілу інформацію про неї.

У червні Google розпочала видаляти пошукові результати відповідно до цього судового рішення. При цьому лінки видаляли лише на європейські підрозділи Google, а не глобальний ресурс.

Згодом Microsoft анонсувала таку саму можливість у своєму пошуковику Bing. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ferra.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду