Конгресмени задали питання Цукербергу щодо «дитячого» Facebook

00:00,
6 Червня 2012
1127

Конгресмени задали питання Цукербергу щодо «дитячого» Facebook

00:00,
6 Червня 2012
1127
Конгресмени задали питання Цукербергу щодо «дитячого» Facebook
Члени Конгресу США Едвард Маркі (Edward J. Markey) та Джо Бартон (Joe Barton) оприлюднили лист до Марка Цукерберга. У листі голові Facebook задано низку питань, пов’язаних з інформацією The Wall Street Journal щодо надання доступу до соцмережі дітям до 13 років.

Посилаючись на публікацію The Wall Street Journal, конгресмени відзначають: поява дітей у Facebook актуалізує питання зв’язку соціальної мережі і Children’s Online Privacy Protection Act, COPPA / Закону про захист особистих даних дітей в інтернеті.

За даними WSJ, технологія «дитячого Facebook», котра зараз знаходиться у стадії закритого тестування, дозволяє прив’язати акаунти дітей до акаунтів батьків. Батьки, у свою чергу, вирішуватимуть, з ким їхні діти можуть дружити у Facebook і якими послугами та додатками користуватися.

Маркі та Бартон звернулися до Цукерберга з проханням пояснити, як конкретно працюватиме дитячий доступ – чи будуть діти відділені у окрему групу на сайті і т.п. Це питання – перше серед чотирнадцяти, що цікавлять конгресменів.

Крім особливостей технології «до 13-ти» американських урядовців також цікавить, яку інформацію Facebook збиратиме про дітей молодше 13-ти, і як така інформація буде використовуватися, чи буде розроблено таргетовану рекламу для цієї вікової групи та які інструменти будуть у розпорядженні батьків для того, щоб перевіряти діяльність дитини у Facebook.

Серед питань також – як зміниться статус акаунту дитини після того, як вона виросте, чи будуть повідомлені про таку зміну батьки та чи планується батькам надавати можливість контролю з мобільних версій Facebook.

Конгресмени заявили, що бажають отримати відповідь від Цукерберга до 25 червня 2012 року.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду