В Запоріжжі пройшов перший Всеукраїнський медіафестиваль для молодих журналістів

00:00,
26 Жовтня 2012
2018

В Запоріжжі пройшов перший Всеукраїнський медіафестиваль для молодих журналістів

00:00,
26 Жовтня 2012
2018
В Запоріжжі пройшов перший  Всеукраїнський медіафестиваль для молодих журналістів
У заході взяло участь майже 50 молодих журналістів, рекламістів та видавців. Перемогли студенти із Запоріжжя, Києва та Тернополю. 

Всеукраїнський медіафестиваль об'єднав студентів факультетів журналістики різних університетів України в стінах Запорізького нацуніверситету 19-20-го жовтня.  На конкурс виставили  близько 30 робіт, що боролись за перемогу в трьох номінаціях: «Журналістика», «Реклама та зв'язки із громадськістю» та «Видавнича справа та редагування». У конкурсі взяли участь студенти зі Львову, Луцьку, Києва, Тернополя, Луганська та Запоріжжя.

До конкурсу журналісти-початківці підготували аналітичні статті на соціальні теми, журналістські розслідування, презентації різноманітних видавничих проектів, розробки соціальних реклам. Так, проблеми безпритульних людей висвітлив в матеріалі «Лица без определенного места жительства» Аракелян Сідоні (ЗНУ, Запоріжжя), діанетиці та її впливу на соціум присвятила розслідування «Дианетика: современная наука о запудривании разума» Яніна Брензей (ЗНУ, Запоріжжя),  проблеми безпритульних тварин порушила в статті «Собаки як люди і люди як собаки» Ірина Баран (ВНУ ім. Л. Українки, Луцьк), а розслідування Дмитра Короля «Мы в ответе за тех, кого приручили, или Проблемы бездомных животных возле ЗНУ» було присвячено проблемі, як люди потерпають від безпритульних тварин на вулицях Запоріжжя .

Майстер-клас для конкурсантів

В номінації «Видавнича справа та редагування» учасники презентували  свої проектні та існуючі видання: кулінарія – проект «Васабі»  Фікс Ірини та Сідлярової Ксенії (Запоріжжя),  молодіжне видання  - проект журналу «ХЗ» Ніколайчук Ольги та Фомішиної Ольги (Київ, КНУКіМ, КНУ),  проект газети «Ять» Зелінської Анастасії (Київ, КНУ),  спеціалізоване наукове видання - проект «Журналістський часопис ХХІ століття Нефьодової Валерії (Запоріжжя),  видання, присвячені темі висвітлення університетського життя  - проект газети «ЖУЖУЖУ» Комиз Ольги та Кравчук Вікторії (Київ, КНУ).

В номінації «Реклама та піар» журі побачило цікаві соціальні проектами. Наприклад, соціальну рекламу «Не промовчіть своє майбутнє» Андрух Аї (Запоріжжя), «Майбутнє України в наших руках. А яким його хочеш бачити ти?» Марини Чернявської (КНУ),  «Скажи енергетику «НІ!» Ковалковської Оксани, Мельничук Михайла, Чайки Надії, Чихарівської Світлани (Тернопіль, ТНП).

Переможці:  

Номінація «Журналістика»

Перше місце: журналістське розслідування «Мы в ответе за тех, кого приручили, или Проблемы бездомных животных возле ЗНУ», Дмитро Король, Запоріжжя.

Друге місце: «Пастки для покупців у супермаркетах», Наталя Дробязко, Каріна Сєчіна, ЗНУ

Третє місце: «Врятувати мільйони голодуючих могло слово», Юлія Маловічко, ЗНТУ, Запоріжжя

Номінація «Видавнича справа та редагування

Перше місце: проект журналу «UA» Олександра Лозов'юк,  Запоріжжя, ЗНУ

Друге місце: журнал «ХЗ»,  Ольга Ніколайчук, Ольга Фомішина, КНУ ім. Шевченка

 Третє місце: «Ять» Анастасія Зелінська (Київ, КНУ)

Номінація «Реклама та піар»

Перше місце: соціальна реклама «Не промовчіть своє майбутнє» Ая Андрух, Запоріжжя

Друге місце: «Скажи енергетику «НІ!», Оксана Ковальковська, Михайло Мельничук, Надія Чайка, Світлана Чихарівська (Тернопіль).

Третє місце: «Віра. Надія. Любов: кампанія за права дітей з обмеженими фізичними можливостями», Даніїл Беспалий (КПУ, Запоріжжя), Світлана Заярченко (ЗНТУ, Запоріжжя), Яна Новікова (ЗНУ, Запоріжжя).

Приз глядацьких симпатій отримав журнал «The «Muse», який створила команда студентів Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка.

Переможці отримали премії (1 місце – 500 грн, 2 місце – 300 грн, 3 місце – 200 грн), а всі учасники першого Всеукраїнського медіа фестивалю – майстер-класи від практиків-журналістів та почесні дипломи.

Організували конкурс: студентська рада факультету журналістики Запорізького нацуніверситету, наукове товариство факультету журналістики  ЗНУ за підтримки ректора ЗНУ Миколи Фролова.

Фото  Дарини Андрєєвої та Дмитра Короля

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Проект соціальної реклами Аї Андрух
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду