Сайти з дитячою порнографією більшість фотографій беруть із соціальних мереж [дослідження]

00:00,
27 Жовтня 2012
11834

Сайти з дитячою порнографією більшість фотографій беруть із соціальних мереж [дослідження]

00:00,
27 Жовтня 2012
11834
Сайти з дитячою порнографією більшість фотографій беруть із соціальних мереж [дослідження]
Дослідники The Internet Watch Foundation дійшли висновку, що ресурси з дитячою порнографією крадуть фотографії із соціальних мереж, де підлітки самі ж їх публікують, повідомляє Mashable. 

Дослідники з організації The Internet Watch Foundation провели 47 годин (впродовж 4-х тижнів) моніторингу дитячих акаунтів у соціальних мережах. Вони відстежували, скільки за цей час було опубліковано фотографій та відеороликів, що мають сексуальний характер  за участю самих дітей та підлітків. Організація за час моніторингу  зафіксувала завантаження 12 224 зображень.

Незабаром 11 000, тобто 88% з цих самих зображень з’явились на інтернет-ресурсах, що поширюють дитячу порнографію.

«Дослідження свідчить про тривожну тенденцію інтернету – надзвичайно велику кількість фото та відео сексуального характеру з дітьми та підлітками,  зауважує С’юзі Харгрівз (Susie Hargreaves), виконавчий директор Internet Watch Foundation в інтерв’ю Guardian – Це також акцентує увагу на проблемі контролю за цими зображеннями: якщо фотографія з’явилась на такому нелегальному ресурсі, видалення фото із соцмережі вже нічого не дасть».

Дослідження також засвідчило наївність та необізнаність підлітків   у сфері інтернет-прав. «Молоді люди повинні розуміти, якщо вони завантажують у мережу фотографію, вона вже стає публічною власністю і її фактично неможливо звідти вилучити, – говорить Сара Сміт (Sarah Smith), технічний дослідник організації. - Якщо ви публікуєте таке зображення, ви втрачаєте контроль над ним».   

Як повідомляє Guardian, організація вже зв’язалась з деякими молодими людьми, які побачили свої фото на інших веб-сайтах і тепер прагнуть їх вилучити звідти - Internet Watch Foundation вживає заходів проти таких ресурсів.  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Nation
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду