Нацрада презентувала відеоролик про систему телепозначок для захисту дітей

00:00,
18 Жовтня 2013
1880

Нацрада презентувала відеоролик про систему телепозначок для захисту дітей

00:00,
18 Жовтня 2013
1880
Нацрада презентувала відеоролик про систему телепозначок для захисту дітей
Його створено  в рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії для батьківської аудиторії і громадськості про національну систему «розумних символів»

Відеоматеріал було виготовлено продакшн-студією «Сполучені світи» за замовленням проекту Ради Європи і Уряду Канади «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі». Автором і продюсером є Тетяна Ляховецька, режисер – Ніна Рудік, художник-мультиплікатор – Наталія Антонова.

Ролик презентували на засіданні Міжвідомчої робочої групи з розробки та впровадження національної системи позначок для захисту дітей. Учасники засідання обговорили подальші етапи роботи над системою українських «розумних символів», йдеться на сайті Нацради.

У зв’язку із перервою, пов’язаною з адміністративними змінами у партнерському проекті Ради Європи, було вирішено внести зміни до календарного плану роботи Міжвідомчої групи. Як повідомлялось раніше, пілотне запровадження позначок було заплановане на вересень. Зараз стартапи перенесено на 2014-й рік. Першочерговими кроками є розробка програми для тренінгу кодувальників, розробка програмного забезпечення та сайту.

 Згідно з новим планом заходів,  тренінги для представників обласних державних телерадіокомпаній, на яких планується запуск пілотного проекту, буде проведено у першому кварталі 2014 року. Експериментальний запуск системи відбудеться на 11 обласних державних телеканалах, які було визначено за погодженням з Державним комітетом телебачення і радіомовлення України, Радою Європи і Радою генеральних директорів обласних ТРК.

Нагадаємо, що Міжвідомча робоча група із розробки та впровадження національної системи позначок для захисту дітей від інформації, яка може шкодити їхньому здоров’ю і розвитку, була створена відповідно до рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 8 лютого 2012 року. До  її складу входять члени Національної ради й інші працівники цього державного органу, експерти з різних профільних галузей, зокрема психології, а також представники громадських і державних структур, телевізійної індустрії і телекомпаній. Завдання Міжвідомчої робочої групи – розробка національного проекту маркування відеопродукції, яке позначатиме негативний контент і вікові обмеження, а також впровадження його на всіх телевізійних каналах.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду