У чеських школах почали боротися з російською пропагандою

У чеських школах почали боротися з російською пропагандою

13:16,
18 Листопада 2015
2046

У чеських школах почали боротися з російською пропагандою

13:16,
18 Листопада 2015
2046
У чеських школах почали боротися з російською пропагандою
У чеських школах почали боротися з російською пропагандою
Автори:
Програму того, як виявити джерела пропаганди та як навчитись їй протистояти, розробила та активно впроваджує в школах найбільша чеська гуманітарна організація «Людина у скруті».

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Організація «Людина у скруті» вже підготувала 14 різноманітних освітніх програм, якими планує охопити 600 чеських шкіл. Це будуть лекції, підготовані чеськими фахівцями із засобів масової інформації, на яких учні вчитимуться зіставляти правду з перекрученою чи неповною інформацією, зустрічатимуться та проводитимуть бесіди із журналістами - свідками подій.

На думку чеського політолога та оглядача ділової газети «Господаржске новіни» Ондржея Соукупа, те, що колеги з відомої чеської гуманітарної організації «Людина у скруті» розпочали навчання інформаційної грамотності, є важливим кроком, щоб навчити молодь відрізняти дезінформацію від збалансованої інформації. За його словами, це цікава програма, оскільки вона стосується не тільки російської пропаганди. 

«Мета - навчити дітей сприймати і працювати із засобами масової інформації, з їх джерелами. Щодо російської пропаганди, то зараз її всі згадують, на неї вказують і говорять про ці різні техніки маніпуляції» - додає Соукуп.

«Чеська Республіка, її громадяни, молоді люди опинились під інформаційним пропагандистським тиском. Ми хочемо навчити молодь підходити критично до цієї інформації, щоб вони знали, що повинні перевіряти джерела. Так, це є наша реакція на сьогодення. Ми сподіваємось на значний інтерес чеських шкіл до нашої програми», – пояснює Страхота.

Кількість російських інформаційних джерел в інтернеті, які чеською мовою поширюють інформаційну пропаганду особливо зросла протягом останнього року. Ці джерела нав’язують свій погляд на ключові світові події, та насамперед ті, що стосуються війни на Сході Україні.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
RFE/RL
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду