Міхін та Кузаков із «України» опинилися на Дошці ганьби

00:00,
27 Травня 2014
2721

Міхін та Кузаков із «України» опинилися на Дошці ганьби

00:00,
27 Травня 2014
2721
Міхін та Кузаков із «України» опинилися на Дошці ганьби
Імена ведучого Євгена Міхіна та журналіста Андрія Кузакова («Україна») розміщено на Дошці ганьби брехливих журналістів за маніпуляції та перекручування при висвітленні подій на Майдані і в східних регіонах. 

Євген Міхін, ведучий програми «События» та «События недели», транслював в ефірі маніпулятивні меседжі в інтересах менеджменту телеканалу та режиму Януковича. У своїх повідомленнях применшував масштаби та значення протестів в Україні, часто зсуваючи акцент з ключових подій на менш важливі. Натомість ведучий систематично озвучував недостовірні повідомлення силовиків, спрямовані на дискредитацію учасників протестів. При цьому повідомлення часто не були збалансовані коментарями протилежних сторін.

Андрій Кузаков упереджено висвітлював події у східних регіонах України та повідомляв недостовірну інформацію, яка сприяє розпаленню агресії в суспільстві. У сюжеті за 30 березня напад на проукраїнських активістів у Донецьку представив як сутичку двох рівносильних сторін конфлікту. Тоді як саме учасники проукраїнського мирного мітингу стали жертвами нападників із георгіївськими стрічками. Того ж дня в іншому сюжеті Кузакова устами одного з учасників мітингу було озвучено недостовірне повідомлення про спаленного живцем беркутівця у Львові. Це повідомлення не має жодного підтвердження, а російська пропаганда його активно використовувала для розпалювання ворожнечі в суспільстві.

Під час акцій протесту в Києві під приводом висвітлення судового процесу над активістами «Патріота України» за допомогою маніпуляцій нав’язував глядачеві тезу про радикальні настрої на Майдані.

Детальніше зі свідченнями маніпуляцій можна ознайомитися на fameandshame.telekritika.ua. Окрім цього, ми збираємо факти брехні іншими працівниками цих та інших ЗМІ. Свої пропозиції надсилайте за адресою: fameandshame@telekritika.kiev.ua.

Матеріал підготовлено в рамках проекту «Дошка ганьби брехливих журналістів»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Євген Міхін / www.tv.net.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду