The New York Times заборонила журналістам узгоджувати цитати та інтерв’ю

00:00,
21 Вересня 2012
1331

The New York Times заборонила журналістам узгоджувати цитати та інтерв’ю

00:00,
21 Вересня 2012
1331
The New York Times заборонила журналістам узгоджувати цитати та інтерв’ю
Газета відмовилася від практики узгодження цитат та інтерв’ю, про що повідомляється на сайті видання.

Практика, відома як узгодження цитат, призводить до формування у читачів враження, що видання дозволяє маніпулювати собою, заявила виконавчий редактор The New York Times Джилл Абрамсон (Jill Abramson)

Крім цього, джерела і представники прес-служб часто заходять надто далеко, вимагаючи коригувати ті чи інші цитати – або взагалі скасовують їх, додає вона.

Абрамсон пояснила, що редакція не хоче перешкоджати журналістам у збиранні новин та написанні матеріалів, проте відзначила – «наявність лапок не додає до статті чогось суттєвого».

Нові стандарти The New York Times діють з 20 вересня – журналістам слід, посилаючись на політику видання, відмовляти джерелам в узгодженні інтерв’ю та цитат.

Випадки, коли джерело не дає опублікувати без узгодження інформацію, яка має значну суспільну цінність, обговорюватимуться редакцією окремо.

Абрамсон відзначила – вона розуміє, що через подібну політику видання втратить чимало інтерв’ю, проте редакція готова піти на подібний крок через вірність власним принципам та задля підтримання бездоганного іміджу.

«Журналіст не повинен бути прохачем», – резюмувала Джилл Абрамсон.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Джилл Абрамсон (Jill Abramson)
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду