«Інтер» «забув», що переможець виборів на 50 окрузі допомагав сепаратистам — моніторинг

«Інтер» «забув», що переможець виборів на 50 окрузі допомагав сепаратистам — моніторинг

21:29,
9 Квітня 2021
2086

«Інтер» «забув», що переможець виборів на 50 окрузі допомагав сепаратистам — моніторинг

21:29,
9 Квітня 2021
2086
«Інтер» «забув», що переможець виборів на 50 окрузі допомагав сепаратистам — моніторинг
«Інтер» «забув», що переможець виборів на 50 окрузі допомагав сепаратистам — моніторинг
А «1+1» не забув посилено піарити кандидата від «За майбутнє» Олександра Шевченка.

Новинарі центральних телеканалів докладно висвітлювали епопею з підрахунком голосів на 87 окрузі, натомість значно менше уваги приділяли результатам виборів на 50-му окрузі на Донеччині, до перемогу здобув Андрій Аксьонов. Канал «Інтер», повідомляючи про його перемогу, не згадав про участь Аксьонова в організації псевдорефендуму про створення так званої «Донецької народної республіки» навесні 2014 року. Про це йдеться в підсумках моніторингу щоденних теленовин за 20 березня — 3 квітня 2021 року.

Найактивніше висвітлювали вибори на Івано-Франківщині «1+1» та Суспільне — вони щодня повідомляли про розвиток подій. Матеріали «UA: Першого» були збалансованими, натомість «1+1» явно підтримував кандидата від «За майбутнє» Олександра Шевченка, особливо під кінець тижня. У сюжеті 1 квітня кореспондентка Алла Пасс виразно негативно описувала дії нардепа «Слуги народу» Миколи Тищенка: він «десантувався», «хазяйнує у приміщенні, де засідає комісія», «доводить до істерики членів комісії», «вимагав посвідчення у людей, вилучав їх, намагався обшуковувати», вимагав від Шевченка стати на коліна, називаючи його сепаратистом, та ще й назвав Прикарпаття Закарпаттям. Натомість захисники Шевченка виглядали у сюжеті рятівниками: «Шокований діями Тищенка, до Надвірної приїжджає нардеп від партії "За майбутнє" Тарас Батенко. Він переконаний: окружком свідомо затягує підрахунок голосів на користь провладного кандидата».

Інші канали висвітлювали цю ситуацію стисло та стримано, а СТБ та Перший незалежний взагалі не згадували про довибори на Івано-Франківщині.

Повідомляючи про перемогу Андрія Аксьонова на Донеччині, п’ять каналів — ICTV, «Україна», «UA: Перший», «1+1» та 5 канал — згадали по його причетність до дій сепаратистів навесні 2014 року. Натомість «Інтер» повідомив про його перемогу так: «Кандидат, якого багато хто називає одіозним. Оскільки на його рахунку кілька кримінальних справ, зокрема Аксьонова підозрювали у розтраті майна та підробці документів. Та хай там як — на виборах він отримав 65 відсотків голосів і цей результат не оскаржує ніхто». Про сепаратизм ані слова. Тим часом 5 канал і Суспільне повідомили, що є підозри щодо російського громадянства Аксьонова. Суспільне також процитувало колишнього заступника голови Центральної виборчої комісії Андрія Магеру, який сказав, що за таких обставин можна було не допустити реєстрації Аксьонова.

Більше про маніпуляції та тенденції у новинах минулого тижня читайте в матеріалі Зої Красовської.

На фото Андрій Аксьонов. Джерело: dumskaya.net

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду