Що не так із Прямим каналом?

Що не так із Прямим каналом?

12:00,
9 Березня 2020
33074

Що не так із Прямим каналом?

12:00,
9 Березня 2020
33074
Що не так із Прямим каналом?
Що не так із Прямим каналом?
Героїчні подвиги Порошенка, щоденна демонізація Зеленського та ведучі, які ностальгують за попередньою владою.

Прямий намагається позиціонувати себе як найбільш патріотичний та навіть «єдиний об’єктивний» канал. І, варто одразу віддати ЗМІ належне, українські цінності, принаймні, як їх тут розуміють, Прямий справді відстоює. От тільки всю цю боротьбу майже неможливо сприймати серйозно. Не на фоні новин про похід Порошенка в кіно, не на фоні закликів до Коліївщини, не на фоні хворобливої зацикленості на Зеленському, якого тут без доказів звинувачують у державній зраді. Колись із Прямого планували зробити «українське CNN та BBC», але на сьогодні телеканал (де-факто) Петра Порошенка радше нагадує щось середнє між пресслужбою та інформаційним кілером.

Рідній партії  усе...

Один із найпростіших способів оцінити політичні вподобання каналу — це подивитися, чиї заяви він викладає на своєму ютубі. В ідеалі співвідношення між спікерами має відображати розподіл влади та актуальні новини. Але на Прямому в будь-який день найбільша кількість відео стосуватиметься членів «Європейської солідарності» або наближених до них коментаторів. В «об’єктивного каналу» навіть є заставка з написом «Пряма опозиція».

Фіолетовий — «Європейська солідарність» та наближені коментатори. Зелений — «слуги народу». Жовтий — усі інші партії. Станом на ранок 6 березня.

Проте проблема не лише в тому, як часто Прямий говорить про рідну партію. А й у тому, що саме він розповідає. Новина про повторний прокат стрічки «Мої думки тихі» тут називається «Петро Порошенко з дружиною відвідали показ…». Новина про концерт Kozak System — «Глядачі концерту "KOZAK SYSTEM" підтримали Петра Порошенка гучними аплодисментами». Прем’єра опери? «Петро та Марина Порошенко відвідали прем’єру "Різдвяних симфоній" у Київській опері». Прем’єра фільму? «Фільм про супергероїв, які живуть серед нас: Порошенко відвідав показ "Наших котиків"». Петре Олексійовичу, люди для такого заводять інстаграм, а не інформаційний канал.

І це далеко не все. Ведучий Матвій Ганапольський в ефірі зізнається, що ностальгує за часами Порошенка. Його колега Пітер Залмаєв розповідає, як Порошенко героїчно стояв у черзі в аеропорту й «купався у всенародній любові». Ведуча Світлана Орловська звертається до п’ятого президента: «Ви — єдиний президент, який ішов з Банкової під оплески». Про чотири (!) передвиборчі марафони Прямого з неприкритою агітацією взагалі краще не згадувати. Хіба що вам подобається, коли в Порошенка запитують: «Як не втратити ваші здобутки?» та «Чи готові ви бути мозковим центром парламенту?».

Епіфаній називає отримання Томосу «героїчним подвигом Порошенка». Ведучий Юрій Петрушевський у своїй сатиричній програмі (вчаться в найкращих) так описує привітання колишнього та нинішнього очільників держави: «Від кого точно Зеленський не боявся заразитися, так це від сивочолого гетьмана. Як відомо, святі не хворіють. А тому глава держави із задоволенням занурив свої долоньки в п’ятірню п’ятого президента». Отже, що в нас тут: фізична дискримінація, пафосні титули, причислення Порошенка до лику святих. Звичайний день на Прямому.

А цитату екснародного депутата Валерія Івасюка взагалі варто визнати слоганом каналу: «Усе, що Порошенко робив як президент особисто, — все якісне, результативне й надзвичайно потрібне Україні. Все те, що робили люди, які так чи інакше мали статус, коли він був президентом [...], все робилося на шкоду Україні».

... ворогам  Поярков

При цьому найбільша проблема Прямого полягає не в ідолопоклонстві Порошенку, а в демонізації його опонентів. Серед усіх українських каналів (тобто без ЗМІ Медведчука), саме на Прямому концентрується найогидніша та найабсурдніша мова ворожнечі.

Справжнім пам’ятником передвиборчій риториці каналу став мультфільм «Зашкварені». Тут Ігор Коломойський під тортурами змушує Зеленського піти у президенти, а потім Олег Ляшко наспівує: «Ой, ой, ой, ой, ой, ой, ой, постой. Хирлява агітка як трухлява гілка. У Коломойського смокчеш як дівка». В інший час нам показували жарти про пластичні операції Юлії Тимошенко та її «гази». Крім того, Прямий висміював колег з інших каналів за підігрування власникам.

Прямий канал на такому розуміється

Також у розпорядженні Прямого є справжня брудна бомба — Сергій Поярков. В ефірі каналу він розповідає, що Зеленський усе життя був невігласом і що шостим президентом «спорожнився медіахолдинг Коломойського». Показує схожий на пеніс огірок і називає його «сортом Зе-команда». Грає Януковича, який хвалить ґвалтівників у «Слугах народу» (жарти про вазелін та «раз и на матрас» у комплекті). Називає народного депутата «зеленомордим чмом». Порівнює Зеленського з «тупим предметом»: «Чем радостнее люди поддерживают своим голосованием тупой предмет, тем громче он идёт в сраку». Ось так на шоу Пояркова відгукуються про українців: «Виборці Зеленського готові прийняти з будь-якого конца». А ось що казав про них сам ведучий: «Чому вся та лохотня, яке це в себе всмоктувала, зараз ніхто з них не хоче запитати: "А шо ж нас так жорстко без вазєліна вставили?"».

Більше того, Дмитро Корчинський на Прямому розповідає, що Зеленський — не українець, а його виборці їстимуть своїх дітей. І що Зеленського обрали дезертири. Перед президентськими виборами Корчинський також стверджував, що Коломойський принижує Зеленським націю; називав тоді ще кандидата у президенти «клоуном» та «істотою»; вирішив, що комік на все ладен за гроші.

Валерій Івасюк тим часом називав Зеленського «предтечею Леніна» і прямо закликав до Коліївщини. Та ділився інсайдом, що після парламентських виборів Віктор Медведчук очолить Конституційний суд, разом зі ставлениками «Слуги народу» скасує закон про мову й почне громадянську війну.

І це тільки найабсурдніші приклади. Прямий поширює мову ворожнечі про «слуг народу» та особисто Зеленського буквально щодня. Інколи це беруть на себе ведучі, як Микола Вересень: «Гей-парад був, а військового параду не буде. Ну, який президент, такі й паради». Інколи про «перші прищики сифілісу нинішньої влади» розповідає Антін Мухарський. Пообзивати Кабмін Гончарука «дурнями» та «неадекватами» можуть міністри часів Порошенка. Олександр Бригинець, колишній народний депутат від БПП, візьме й заявить, що Зеленський прийшов до влади, аби знищити проукраїнську, демократичну Україну. На Прямому кажуть — краще сядьте! — що армія, мова й віра для Зеленського нічого не варті!

І всіх цих людей, незважаючи на будь-яку, навіть найбільш ницу риторику, канал продовжує запрошувати в ефір. На Прямому просто немає інформаційної гігієни. Окремі ведучі, як інколи Матвій Ганапольський, намагаються втихомирити гостей. Але загальне правило, здається, таке: поки це ображає Зеленського, це може звучати.

Порошенківська правда

Проте, звісно, не вся риторика Прямого зводиться до прямолінійної ненависті. Інколи канал намагається вдаватися до тонших маніпуляцій.

Наприклад, ведуча Альона Курбанова може показати глядачам підбірку всіх народних депутатів, які встигли потрапити до скандалів. Але тільки серед «слуг народу». Або підбірку найбільших прогульників Ради. Але тільки серед «слуг народу». Підбірку цитат тижня. Але тільки від «слуг народу». Крім того, Курбанова може перебрехати заяву Давида Арахамії про воду для Криму, вилучивши звідти згадки про умови такого рішення. Зманіпулювати вмістом сайту ДБР, замовчавши всі повідомлення про топкорупцію. Розкритикувати владу за субвенції для «слуг народу», замовчавши, що в часи Порошенка найбільші субвенції теж отримували в БПП.

У «Слуги народу» на п’ять скандальних народних депутатів менше, ніж узагалі всіх народних депутатів у «Європейській солідарності»

Подвійні стандарти — це взагалі серйозна проблема Прямого каналу. Ігор Лапін прогнозував, що «Слуга народу» може прийняти закон про імперативний мандат і це стане «реальним кроком рабовласницького періоду». Знаєте, хто перший в Україні застосував імперативний мандат? Блок Петра Порошенка. Дмитро Корчинський розповідав, що перемир’я з Росією, зокрема, ті, до яких може вдатися Зеленський, закінчаться поїданням українцями своїх дітей (ну любить він це порівняння). А перемир’я Порошенка чим від цього відрізнялися? Тетяна Чорновол остерігалася відкритих партійних списків. Не зовсім зрозуміло, що саме мала на увазі екснародна депутатка, але, сподіваємося, не ту саму виборчу реформу, яку вона підтримувала. Також Прямий сміється з перепризначення Авакова в уряді Шмигаля. Нагадати, під час чийого президентства він п’ять років пробув міністром?

Окремо варто виділити модерацію на токшоу каналу. Зазвичай вона стосується лише ворожих партій і у випадку «слуг народу» може виглядати так: «Пане Володимире, вам скільки років? У мене ейджизм. Вам скільки років?», «Ви не навчилися вести себе в парламенті, я вас навчу вести себе в ефірі», «Ви спочатку навчіться бути парламентарем, а потім ви будете вчити мене бути журналістом», «Нє, це ви будете відповідати на мої запитання, бо тут запитання ставлю я», «Вчіться, сонечко, вчіться», «Перестаньте брехати», «Дитячий садочок», «Це дитячий майданчик», «Який абсурд».

Серед ведучих Прямого справжньою чемпіонкою з підігрування інтересам власника каналу є Світлана Орловська. І не лише тому, що вона анонсує інтерв’ю з Порошенком як із «гідним президентом своєї держави». А й тому, що може натякнути Зеленському на імпічмент чи долю Януковича. Списати фейк міністра часів Порошенка на Давида Арахамію. Приплести піар улюбленого президента до будь-якої розмови: «Справді, немає в Зеленського того розуміння керування державою, розуміння в економіці і все таке інше. А як ви вважаєте, щодо попереднього президента можна було так сказати?».

Інший ведучий Матвій Ганапольський може крикнути Зеленському з телевізора: «Твою мать!». Або заявити, що «найогиднішим моментом у його журналістському житті» стала інавгурація Зеленського, в якій новообраний президент образив парламент та уряд. А ми думали, те інтерв’ю з Луценком на Прямому, де генпрокурор розповідав свою історію кохання. Також Ганапольський порівнював критику Порошенка перед виборами з «Радіо тисячі пагорбів», яке сприяло геноциду в Руанді. А сам проводив паралелі між Зеленським та пропагандисткою Скабєєвою, мовляв, вони обоє вдаються до схожих маніпуляцій. Крім того, Матвію Ганапольському належать цитата «Вакарчук — це Зеленський з розумом». І сценка знайомства «слуг народу» між собою. З іншого боку, ведучому є за що подякувати. Наприклад, за пояснення, що Прямий демонструє: «Ну, не незалежність. Критику Зел... нової влади, скажемо так».

Узагалі, якщо вам цікаво, як працюється на Прямому, можете почитати Євгенія Кисельова.

Зеленський ТВ

Насправді, кількість критики Зеленського на Прямому просто комічна. Канал Порошенка може перетворити на хвилинку ненависті рішуче будь-яку тему.

Зміна Конституційного ладу в Росії? Світлана Орловська переживає, що Зеленський може перейняти погані ідеї. Новий рік? Прямий влаштує хіт-парад, де в кожній номінації знущатиметься з партії президента. Іран збив український літак? Профільна програма про міжнародну політику The Week спочатку звинуватить Зеленського в поганій комунікації, потім посміється з його географічних помилок, потім заявить про відсутність «притомних версій та пояснень» і ще раз нагадає, що раніше команда президента «писала гуморески». І це вже не згадуючи про вічну актуалізацію старих тем. За три тижні після поїздки в Оман тут досі присвячували їй сюжети на токшоу.

А з ким іще провести Новий рік?

Під час останніх активних парламентських перипетій (4.03–6.03) Прямий виклав на своєму ютубі 13 сюжетів зі згадками про Зеленського в назві. Серед них такі: «Зеленський змінив всіх патріотичних людей в команді на проросійських», «Зеленський хоче мати на 200 % свого генпрокурора», «Україна через помилки Зеленського втрачає свою суб'єктність», «Бути проросійським і "малоросом" — це світогляд Зеленського», «У всьому винен Зеленський, — Гончаренко». Говорити про президента в часи масштабних політичних змін — це природно. Тільки на Прямому це було не обговорення, а чорний піар.

На каналі Порошенка взагалі майже немає напівтонів, місцеві гості та ведучі, як ситхи — усе зводять до абсолюту. Зеленський ніколи не думає про наслідки своїх дій (відео); Зеленський винен у всіх діях усіх членів своєї фракції (відео); чим швидше піде Зеленський, тим краще (відео); Зеленський особисто відповідальний за вбивства на передовій та заперечує російську агресію (відео). Крім того, Зеленському без доказів закидали державну зраду. І ще кілька разів на неї просто натякали.

Прямий намагається насолити Зеленському в найдрібніших речах. Зараз канал активно розганяє історію про падіння рейтингів шостого президента, завищуючи при цьому рейтинги Порошенка. Після дебатів на стадіоні Ігор Лапін розповідав, що «половина» людей у фанці Зеленського — це ветерани, які підтримують Порошенка, але пішли до його опонента стежити за порядком. Окей, це вже просто сумно.

Патріотичний самостріл

У результаті Прямий, який позиціонує себе найбільш патріотичним каналом, просто дискредитує власні цінності. Це стара як політика технологія. Хочеш дискредитувати українську мову? Пов’яжи її з Іриною Фаріон. Хочеш дискредитувати Революцію гідності? Пов’яжи її з електоральною підтримкою Порошенка. Хочеш дискредитувати патріотів? Змусь людей думати, що всі вони нагадують коментаторів Прямого каналу.

При тому, що «слуг народу» є за що критикувати. І справи проти Марусі Звіробій та деякі справи проти Порошенка виглядають дивно. А в обшуках та справі Пояркова справді можна вгледіти вибірковий тиск. Але як пересічному глядачу вірити Прямому в цих випадках, коли для каналу буквально кожна подія — це підігрування Росії, ознаки державної зради та знищення держави? Вибачте за це порівняння, але Прямий нагадує того хлопчика, який постійно кричав «Вовки, вовки». Тільки з іменем шостого президента.

Пропорошенковість Прямого «Детектор медіа» відзначав із перших днів його роботи, але все не завжди було так погано. На фоні ЗМІ Медведчука канал інколи навіть видавався місцем для тверезих дискусій. І тут виходили та виходять загалом непогані шоу, як The Week. Справжнє політичне загострення почалося ближче до президентської кампанії, досягло своєї кульмінації в тиждень голосування, а потім… Прямий просто не відпустило. Канал став найгіршим прикладом токсичного, заангажованого, агресивного ЗМІ серед українських телеканалів, до яких ми не відносимо медіа Медведчука, звісно. А якщо додати до цього «Ваташоу», то взагалі сумно, що при цьому в каналу такі рейтинги. Тобто, попит на подібний контент є, але чи може спиратися на такий електорат проукраїнська та проєвропейська опозиція – якщо вже з «українським ВВС»  не склалося?

Якщо Прямий справді хоче просувати проукраїнські посили або хоча би знадобитися Петру Порошенку на місцевих виборах, йому треба терміново піднімати рівень дотримання журналістських стандартів. Провести санацію в рядах гостей. Розбавити Зеленського іншими темами (вже ведучі жаліються). Інакше такими темпами Прямий доведе свою репутацію до статусу міського божевільного. І його крики про кінець світу сприйматимуться відповідно.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Федір
00:39 / 28.03.2023
Аж ось війна багато чого розставила по місцях. Біда в тому, що Зупченка вбив колись собі в голову, що Порошенко гірше від Зе, проголосував за малоосвіченого, дуркуватого і безнадійого чоловіка, а тепер соромно собі про це признатися. А стосовно "слуг" - спробуйте назвати хоча б одного пристойного нардепа серед цієї банди 200+ покидьків. Обісралися зе-виборці і країну занапастили. Добре, хоч той членограй навчився так-сяк читати чужі тексти і вициганювати зброю у партнерів, інакше зовсім цугундер був би. А так маємо півцугундера і сумні перспективи на майбутнє. Наголосував за новиє ліца Зупченка і такі, як він. Довбойоби.
Адекватна людина
20:50 / 25.06.2021
Мда, ну і порохоботєків порвало нормально так:) Як можна взагалі щось погане говорити про його к_анал і загалом про Нього?
Люда
20:50 / 01.04.2021
Цитати гостей телеканалу вирвані або перекручені до вподоби автора замовноІ статті,стиль цього опусу позичений у Скабєєвоі: взяти речення автора і крутити ним ,як заманеться
Людмила
20:41 / 01.04.2021
Замовна стаття, по стилю нагадує розгром іншодумців на російських каналах. Дивлюсь канал, деколи трохи дратують гості, але це єдиний канал, де можна почути що дійсно діється в країні, може трошки більше драматизовано, але правда, а не безконечні відсотки замість інформації з ОП чи МЗС, . Так ,як компенсація за витрати на канал іде реклама ПП, але ж глядач сам може судити з дій ПП , що він робить і що зробив поганого чи доброго, цієі інформації досі на всіх каналах
Галина
09:43 / 16.03.2021
Брехлива замовлена статейка. Може про 1+1 напишете, де Порошенко свого брата вбив ? Все так з Прямим це з владою в нас не так !
Андрій
03:29 / 12.08.2020
Схоже на те, що саме автор цієї статті є замовним "інформаційним кілером". Прямий канал - один з дуже небагатьох в Україні, де можна дізнатися правду про справжнє аморальне обличчя зеленої влади та її посіпак на кшталт Ярослава Зубченка.
Сергій456
12:12 / 03.04.2020
Вибачте, але теперішня інформаційна політика "Прямого" це адекватна політична боротьба проти проросійської влади в Україні під час російської агресії проти України. Г+Г займалось знищенням репутації Пороха коли він захищав державу, а тепер коли все що "накопали" "журналісти" Г+Г чомусь так і не стало в нагоді слідству (бо насправді було брехнею). Щодо вихваляння Порошенка - задолизи були скрізь і завжди. Добре що автор статті не бачить проросійських дій зеленої влади. Так мабуть жити простіше, і багатше? І виправте "Им'я" в назві текстового поля для імені коментатора.
ЗЕкоМанда
17:21 / 27.03.2020
Знаєте, і без Прямого видно, що ми впевнено йдемо на дно з нашим гідрантом..
Михайло Думич, Нова Кам'янка, Львівщина
11:11 / 26.03.2020
Красені!
Андрій
14:27 / 18.03.2020
Дякую за статтю, 100 відсодків правда! Порохоботи - брись у будку!
Mell
00:22 / 12.03.2020
Ох как подорвались задницы у любителей этой петиной помойки, просто песня! Автору статьи мерси за точное описание болезни пациентов! Надеюсь, это излечимо.
Ship
15:24 / 11.03.2020
Цепросто ганьба - розміщувати такі маніпуляційні та тенденційні тексти.
evheniys
10:39 / 11.03.2020
Де ж пан Ярослав був коли Г+Г Президента лайном кожної хвилини поливав?
Denis
23:03 / 10.03.2020
Ніколи не дивився ПРЯМИЙ. Тепер бачу що помилявся.
Хохо
21:38 / 10.03.2020
О як збурилося попоходурнівське кодло в коментарях! Що тут неправда? Задрали, секта та й годі!
Хохо
21:35 / 10.03.2020
О як збурилося попоходурнівське кодло в коментарях! Що тут неправда? Задрали, секта та й годі!
Алла
20:53 / 10.03.2020
Я не є фанатом каналу, але інколи дивлюся, тому що мені подобаються журналісти Ганапольський, Вересень. Вони мають своє бачення того,що відбувається- це сильні особистості. Це стаття пахне гниллю,Чекаю від вас статті про канали 112, zik. Дуже буде цікаво почитати та порівняти з реальністю.
Наталі
20:18 / 10.03.2020
Оце заказуха! Скільки тексту і нічого по суті!
Ліна
20:18 / 10.03.2020
Потоки лайна із Г+Г, каналів мертвечука - це норма і вершина журналістики. А правда, яка коле очі Зесонцеликому та його прихвостням, підлягає нищівній критиці. Що ж, ви гарно лизнули сцарьку. Бо будь-які "фе" в його бік його, його папіка і маму Риму дуже ображають.
Ольга
18:41 / 10.03.2020
А щодо інших каналів у вас питань немає, як видно з вашого повідомлення???? Сумно читати цей текст від " незаангажованого" автора...Навіть ПЦУ сюди підключив... Бог вам суддя "самий справедливий" ви наш....
Олександр
16:42 / 10.03.2020
Автор іди в путінську дупу, бо зеленський вже там...
Helen
16:31 / 10.03.2020
Руки прочь от Прямого!
Михайло
16:27 / 10.03.2020
Ну то попробуйте хвалити Зеленського , якщо є за що!! Чому цього не робите ? Чи у Коломойського замало каналів ? Ну то є ще у Ахметова, Пінчука, Медведчука, Фірташ... Чи вони також не мають підстав хвалити Зеленського ??
Володимир
16:21 / 10.03.2020
Цією писаниною не підійняти те що не підіймається.А рейтинг Пороха був і є,бо те що було зроблено за його президества це добра історія!А теперішній це ляльковод у путіна. Все розбазарить і приведе русский мир.
YUZIK
15:00 / 10.03.2020
безспірно, замовна... так багато писати.... навіщо... можна ж одною фразою НЕНАВИДЖУ... одне незрозуміле ДЕ ЛОГІКА В НАРОДА??? НЕВЖЕ ПРИЗНАЧИТИ КОКА КАПІТАНОМ МОЖНА НА ЩОСЬ НАДІЯТИСЬ???
Олена
13:43 / 10.03.2020
Замовна статейка
Danil
13:11 / 10.03.2020
Найбільший ворог зеВлади та маріонеток ЗЕкоМанди, це не Росія, не Медведчук, не проросійська каналы 112 зік н'юзван, Інтер, не проросійське лоббі у ВР та офісі Президента, а найбільший алрог це проукраїнський канал Прямий, Порошенко, та захисники України. Для автора найсолодше це російські берці та російська дупа.
Сергій
12:43 / 10.03.2020
Йшла друга доба - мова ворожнечі у захисників Прямого так і не зникла. Панове, чому ви забули про Еспресо чи 24 канал? Є альтернативи, чому вам їх не видно?
Mykola
11:23 / 10.03.2020
Ну от! Нарешті хтось взяв і прямо написав про той канал, який вже в народі обізвали КРИВИЙ! Ну і так - тут як тут порохоботня і просто корисні ідіоти, що не розуміють, як їх використовує один з найбільших олігархів сучасності - Петро Олексійович....
Юлія
11:02 / 10.03.2020
Від правди не втечеш...Яка вона є сумна чи комусь неприємна чи образлива, але це правда на Прямому звучить. Я вже мовчу про мульифільм "Сказочная Русь", танці без білизни на сцені біля роялю, і 4 роки перед виборами тотальне вливання в вуха нам інформації (особливо на 1+1), що Порошенко поганий. А лице Зеленського 4 роки не вилазило з кадру плбсів, навіть на Новий рік не втрималися. О то було огидно і нав'язливо! А Прямий - дійсно об'єктивний канал, все коротко і по ділу, професійні ведучі, цікаві гості.
Віктор
10:17 / 10.03.2020
Автору респект, чудова стаття, давно пора було проаналізувати діяльність того Прямого.І справді, поряд з ним канали Медведчука навіть курять в стороні.Ох зараз і порохоботів в коменти набіжить.
Andrew
10:10 / 10.03.2020
Продажна статейка)
Мирослава
09:29 / 10.03.2020
Гидотненька така статійка, мабуть добре платять за такий непотріб, щоб так себе знівелювати, як журналіста. Я розумію, що про Зеленського сказати нічого хорошого не виходить, тому, нездари при владі, замовляють брудні, помийні статті про опонентів, але поливати брудом колег за патріотизм, це просто край.
ОЛЕКСАНДР
08:32 / 10.03.2020
Щось дурнів менше не стає. Хоча, і наша в тім провина.
Опечаленный сгниванием этого сайта
01:39 / 10.03.2020
Доверял детектор.медиа, теперь вы превращаетесь в 1+1. Более заказной статьи придумать сложно. Плюс кликбейт, отсутствие редакторской работы и эмоциональный окрас типа "убил брата". Хоть я и не поклонник Порошенко, но вы просто упали за плинтус, ребята. Детектор.Медиа - не равно чесная журналистика, запишем и запомним.
Глядачка новин
23:25 / 09.03.2020
Жахливо. Зборище лизоблюдів і нездар. Вересня навіть Аласанія відбортував, погидував. Потік лайна з будь-якого приводу, жахливий несмак, відсутність об'єктивності... Власне, який власник, такий і канал
Юрій
20:24 / 09.03.2020
Ой як люблять люди лизати... Ніхто ж не хоче займатися об'єктивним пошуком інформації з різних джерел, краще врубити "Прямий", там розкажуть, покажуть і змусять повірити. Але це не називається медіаграмотністю чи інформаційною гігієною. І не треба прив'язувати медведчуківське лайно до цього, хіба каналів у країні нема? "Суспільне" чим не вгодило, мало Порошенка-ідола показує???
Упоротый патриот
20:24 / 09.03.2020
Прочь руки от Прямого, малолетние сцыкунята соросята!:))) Це найкращий канал,навить якщо из невеличкими перегибами на местах:)))
Сергій
19:23 / 09.03.2020
А ось і коментарі з мовою ворожнечі під'їхали. Панове коментатори, ви навіть не помітили, що за тоном стали мало чим відрізнятися від адептів Шарія та глядачів каналів Медведчука. Ваша проукраїнська та проєвропейська позиції індульгенцією тут не послужать. Бо якби ви справді хотіли від телебачення європейських цінностей чи як вони там звуться, то спершу б поцікавилися про медіаграмотність, етику журналістів та медіа і так далі. А вам це вочевидь не вперлося. Аби лиш вам усіх незгодних з вам в зебіли записати, бо бачте, не за Порошенка вони, юродиві. То про яку медіаграмотність можна вести мову, якщо так званих адептів високих європейських цінностей у коментарях це питання взагалі не хвилює?
Валерій
18:53 / 09.03.2020
Автору треба прізвище підкорегувати - ЗЕбченко.))) І все стане на своє місце.
Валерій
18:52 / 09.03.2020
Автору треба прізвище підкорегувати - ЗЕбченко.)))
Iryna
17:50 / 09.03.2020
Даремно стараєтесь, адже люди що здатні до аналітичного мислення розберуться чи дивитися їм Прямий чи плюси чи якийсь zik. Я обираю прямий, оскільки моя думка спіападає з позицією саме цього каналу. А ваша така довга статейка лише ще раз переконала мене, що дивитися треба саме Прямий. Дякую????
Оксана
17:34 / 09.03.2020
Та ви що!!! Невже тільки плюсам і рашистській помийці можна вірити?
Яковенко Дмитро Олександрович
16:42 / 09.03.2020
Прямий - канал, розрахований на думаючих та відповідальних за майбутнє нащадків людей.
John Deer
16:38 / 09.03.2020
Автор тексту, покидьок, що працює на Путлера та Коломойського. Він забув, як на 1+1 ганьбили і продовжують ганьбити Порошенка.
Гамалєй Володимир
16:09 / 09.03.2020
Великий текст, написаний за замовленням, насичений антиукраїнськостю та антидержавністю. Коротше, текст покидька, яких немало .
Юрій Гресько
13:42 / 09.03.2020
Автор - геніальна людина! Бо навіть цілому відділу пропаганди ФСБ потрібно пару тижнів, щоб таке намонтувати. Ще трохи додати риторики сталінських часів (безродні космополіти, працюють на англійську розвідку, праві уклоністи, державний переворот...) і після фейсконтролю усіх працівників і учасників каналу (не рахуючи каналу мертвечука) можна піддавати автодафе. І не треба навіть закону про цензуру, через який Захід може не рятувати грішми політичний збанкрутілий ЗЕквартал.
даяце
13:38 / 09.03.2020
эту банду , которая своими действиями напоминает информационный терроризм , в стране где идет война и на яву умирают воины СВЕТА , ЭТО НАДО ПРЕКРАТИТЬ , они там с ума сошли на этом канале, НОЛЬ ОБЪЕКТИВНОСТИ , один яд , вранье и ни одного процента объективности. Хочется наговорить сейчас кучу пронзительно - нехороших слов , но тогда я буду похож на этих нищих душой, на этом злобном ,отравляющем людей канале . Закрыть и немедленно , и провести в стране БОЛЬШОЙ дискурс в конце концов о профессионализме СМИ и журналистов в частности, и ввести Закон правил поведения СМИ и журналистов, настало время ПРАВДЫ - брехня , исходящая со СМИ должна уйти навечно .
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду