ms.detector.media
Володимир Малинка
Facebook
29.11.2019 17:37
Мосійчук запустив новий фотофейк — про поцілунок голови української делегації в ПАРЄ
Мосійчук запустив новий фотофейк — про поцілунок голови української делегації в ПАРЄ
Вночі 28 листопада екснардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук опублікував у своєму Telegram-каналі фото, де нібито голова української делегації в ПАРЄ Єлизавета Ясько цілується з іншою жінкою. MediaSapiens поспілкувався з Дариною Петришин, яка справді була на фото, і дізнався контекст знімку.

Опублікована фотографія у Telegram вже набрала 7,7 тис. переглядів та стала новиною для декількох сайтів.

У Facebook нардепка від фракції «Слуга народу» та голова української делегації в ПАРЄ Єлизавета Ясько написала, що була і залишається готовою до подібних інформаційних атак. За її словами, такі атаки почалися як тільки стало відомо, що вона є одним із претендентів на посаду.

«Не треба бути зі мною знайомим, чи колись мене бачити, варто просто нагуглити будь-яке моє фото, аби зрозуміти, мене немає на цьому фото, як би цього не хотілося бажанню Ігоря Мосійчука. Соромно не тільки за автора фейку, але й за рівень політичної культури суспільства у якому такі дешеві атаки завжди знаходять свого споживача. Я не знаю хто ці дівчата, та мені прикро, що їх було втягнуло у цю ганебну провокацію», — написала пані Ясько.

Інший народний депутат від «Слуги народу» Дмитро Гурін у коментарях під постом Єлизавети Ясько підбадьорив її: «Все, що не некролог, — реклама», — написав він.

Ірина Геращенко, співголова фракції «Європейська солідарність», також прокоментувала фейк: «В цій історії хочу висловити вам солідарність і засудити подібний бруд».

Щодо фотографії написала пост і заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук: «На цьому прикладі можете побачити як ведуться інформаційні війни проти нашої команди: 1. Колишній депутат-ляшківець Ігор Мосійчук публікує у своєму телеграмі фото двох дівчат. 2. Робить він це вночі. 3. Одному Мосійчуку відомо, про що він думав у той час, але йому здалося, що на цьому фото десь повинна бути наша Єлизавета Ясько. 4. А Лізи на фото немає. Дорогі колеги-журналісти, прошу вас уважніше ставитися до творчості Мосійчука».

Режисерка та громадська діячка Катерина Чепура повідомила у Facebook, що це вона опублікувала фото і на ньому її подруги Ганна Сухомлин та Дарина Петришин. Фотографія зроблена на відкритті нового креативного простору у Києві.

«За сценарієм, актори «ЧЕсного театру» грали різних персонажів (відомих людей). Я грала Еллен Дедженерес. Вона, як відомо, є активісткою ЛГБТ-руху», — сказала у коментарі MediaSapiens Дарина Петришин. Саме її Ігор Мосійчук видав за Єлизавету Ясько.

Нагадаємо, це не перший фейк з телеграм-каналу Ігоря Мосійчука. 22 листопада одразу два телеграм-канали — Мосійчука та анонімного «Темного лицаря» — оприлюднили буцімто зображення американського паспорта голови депутатської фракції «Слуга народу» Давида Арахамії. Згодом виявилося, що це була дезінформація.

 

 

ms.detector.media