Прем’єр-міністр Польщі звинуватив Netflix у переписуванні історії

Прем’єр-міністр Польщі звинуватив Netflix у переписуванні історії

17:31,
11 Листопада 2019
3182

Прем’єр-міністр Польщі звинуватив Netflix у переписуванні історії

17:31,
11 Листопада 2019
3182
Прем’єр-міністр Польщі звинуватив Netflix у переписуванні історії
Прем’єр-міністр Польщі звинуватив Netflix у переписуванні історії
Автори:
Матеуш Моравецький звернувся до керівництва компанії, вимагаючи від нього виправлення помилки. Допущеної у документальному серіалі.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький написав листа до генерального директора компанії Netflix Ріда Гастінгса з вимогою виправити показану в документальному серіалі карту Польщі з нацистськими концентраційними таборами, пише «Європейська правда».

«Я написав листа главі Netflix Ріду Гастінгсу щодо історичних неточностей у кіновиробництві на цій платформі. Можливо, для їхніх творців це несуттєві помилки, але вони дуже шкідливі для Польщі, і наше завдання — твердо відповісти»,заявив прем’єр-міністр Польщі на своїй сторінці у Facebook.

Фото: Фейсбук-сторінка Матеуша Маровецького

Він також додав до допису текст свого листа до гендиректора компанії Netflix. У ньому пан Моравецький  зазначив, що деякі матеріали, доступні на платформі Netlix, є неточними тією мірою, що «прикривають історичні факти і відбілюють реальних винуватців цих злочинів».

Претензії Моравецького стосуються документального міні-серіалу «Диявол по сусідству», що розповідає історію вихідця з УРСР Івана Дем'янюка, який був охоронцем концтабору Треблінка.

«Нещодавно презентований серіал "Диявол по сусідству" представляє карту, на якій помилково розміщені кілька німецько-нацистських концтаборів у сучасних кордонах Польщі. Також немає коментарів і пояснень того, що цими таборами керували німці», — підкреслив глава польського уряду.

Він заявив, що карта не відповідає дійсності і вводить в оману глядачів, бо передбачає, що Польща несе відповідальність за створення і управління таборами і вчинені в них злочини.

«Моя країна в той час навіть не існувала як незалежна держава, і в цих таборах були вбиті мільйони поляків. З цієї причини цей елемент серії являє собою не що інше, як переписування історії», — написав польський прем'єр-міністр.

Він вважає, що ця помилка була допущена ненавмисно та висловив сподівання, що її зможуть виправити якомога швидше. Це можна зробити, написав він, «змінивши карту або поінформувавши підписників про помилку іншим способом».

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, що Netflix випустить фільм про життя Білла Гейтса.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Європейська Правда
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду