ms.detector.media
MediaSapiens
Depo.Крим - Депо
04.09.2019 16:42
Окупаційна влада Криму поширює фейки про наплив українських туристів
Окупаційна влада Криму поширює фейки про наплив українських туристів
Низка російських ЗМІ поширила фейк про те, що цього року потік українських туристів до Криму зріс на 15 %. Українські прикордонники спростували цю інформацію та навели статистику, у якій йдеться про те, що кількість туристів навпаки зменшилася.

Російські ЗМІ, серед яких «Российская газета», REGNUM.ru, «РИА Новости» та інші, пишуть про рекордну кількість туристів з України до Криму, посилаючись на слова міністра курортів і туризму республіки Вадима Волченка.

«Относительно украинских туристов: полуостров уже посетили около 260 тысяч человек, что на 15 процентов больше в сравнении с прошлым годом. Для украинцев территория Крыма остается любимым, хорошо знакомым местом отдыха, и здесь им всегда рады», — заявляв він на початку серпня.

Через три тижні кількість туристів, за словами того ж Волченка, зросла рівно на 300 тис. і 23 серпня він уже рапортував про 560 тис. «С начала года Крым посетили порядка 560 тысяч туристов с Украины», — заявляв він.

Українські прикордонники підкреслюють, що інформація про масовий потік туристів з України є фейковою. 

«У серпні 2019 року адмінмежу з окупованим Кримом в обох напрямках перетнули 362 тисячі громадян та 53 тисячі транспортних засобів. У напрямку анексованого півострова слідувало 172 тисячі осіб, а 190 тисяч прямували на материкову частину України», — зазначають у Держприкордонслужбі.

Прикордонники наголошують, що попри фейкові заяви окупаційних ЗМІ про масовий наплив туристів з материкової частини України, переважна більшість громадян перетинає адмінмежу з метою відвідування родичів, вирішення своїх побутових питань, а також для оформлення документів на підконтрольній українській владі території, після чого повертаються у зворотних напрямках.

У держприкордонслужбі також додали, що у порівнянні з серпнем 2018 року було зафіксовано зменшення на понад 16 тисяч оформлених громадян на адмінмежі та зменшення на 4600 — транспортних засобів.

Незважаючи на переможні реляції російських чиновників, кількість туристів з України в Криму за 3 роки впало в чотири рази.

На брехню кримських чиновників про те, що кількість туристів  з України в Криму щороку збільшується звернув увагу у своєму блозі відомий російський журналіст Олександр Ніконов.

«Кремлівсько-кримська пропаганда — рекорд за рекордом, успіх за успіхом!», — написав він, процитувавши заяви різних років голови комітету кримського парламенту з питань санаторно-курортного комплексу і туризму Олексія Черняка.  

 2019, агентство REGNUM.ru і РИА НОВОСТИ: «Крим відвідали понад півмільйона українських туристів! ..» «Туристичний потік з України з кожним роком збільшується... заявив голова комітету кримського парламенту з питань санаторно-курортного комплексу і туризму Олексій Черняк».

2018, Раша тудей: «У Держраді Криму розповіли про рекордне число українських туристів, що відвідали півострів. Глава комітету парламенту Криму з санаторно-курортного комплексу і туризму Олексій Черняк в бесіді з RT розповів, що, за даними на початок серпня, півострів відвідали понад 830 тис. туристів з України».

2016, РИА НОВОСТИ: «Близько двох мільйонів громадян України відвідали Крим у поточному році ... повідомив глава комітету парламенту республіки по санаторно-курортного комплексу і туризму Олексій Черняк».

Як повідомляв «Детектор медіа», російські ЗМІ нещодавно поширили фейкову інформацію про відкриття автобусного сполучення Баку-Сімферополь. 

ms.detector.media