В українській армії заявили про нову хвилю фейків з боку Росії

В українській армії заявили про нову хвилю фейків з боку Росії

16:43,
10 Червня 2019
3769

В українській армії заявили про нову хвилю фейків з боку Росії

16:43,
10 Червня 2019
3769
В українській армії заявили про нову хвилю фейків з боку Росії
В українській армії заявили про нову хвилю фейків з боку Росії
Автори:
На Facebook-сторінці Сухопутних військ Збройних сил України (ЗСУ) навели приклади фейків, які поширюються через російські пропагандистські ЗМІ.

У понеділок 10 червня на Facebook-сторінці Сухопутних військ ЗСУ з’явилося повідомлення про чергову хвилю фейків, які поширюють російські ЗМІ.

«Увага! Російська Федерація активізувала інформаційні операції проти Збройних Сил України», — йдеться у повідомленні.

Там уточнили, що після інавгурації Президента України Володимира Зеленського активізувались дії російських підрозділів інформаційних операцій, «спрямовані на дестабілізацію ситуації в Збройних Силах України, дискредитацію керівного складу Збройних Сил, дезінформацію суспільства: українського, російського та світової спільноти».

«Всі ці дії організовуються за одним сценарієм: на відкритих майданчиках соціальної журналістики, підконтрольнимих головному розвідувальному управлінню генерального штабу Російської Федерації (які не мають навіть механізму попередньої модерації) розміщуються фейкові матеріали, які потім поширюються в соціальних мережах», — йдеться у повідомленні.

Там додали, що в залежності від розвитку ситуації ці матеріали можуть підхоплюватись популярними ЗМІ з високим рівнем довіри та значним представництвом в світі. Наприклад, телевізійними каналами Russia Today та «Спутник».

При цьому, як уточнюють у ЗСУ, на жаль, деякі подібні матеріали підхоплюються тенденційними українськими ЗМІ, що є особливо небезпечним сьогодні, в умовах жорсткої політичної боротьби напередодні парламентських виборів.

«Командування Сухопутних військ Збройних Сил України закликає перевіряти всю інформацію, не поширювати російські фейки та не піддаватись на провокації», — написали на сторінці та прикріпили до публікацій кілька фото, які ілюструють поширювані російськими ЗМІ фейки.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що російські ЗМІ поширили фейк про «смерть» відомого продюсера.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду