Російські ЗМІ розповсюдили фейк про «смерть» відомого продюсера

Російські ЗМІ розповсюдили фейк про «смерть» відомого продюсера

11:41,
6 Червня 2019
2278

Російські ЗМІ розповсюдили фейк про «смерть» відомого продюсера

11:41,
6 Червня 2019
2278
Російські ЗМІ розповсюдили фейк про «смерть» відомого продюсера
Російські ЗМІ розповсюдили фейк про «смерть» відомого продюсера
Автори:
У середу 5 червня деякі російські ЗМІ повідомили, що Барі Алібасов нібито помер. Пізніше цю інформацію спростував його прес-секретар.

5 червня у російських ЗМІ з'явилася інформація, що відомий продюсер та композитор Барі Алібасов, який напередодні отруївся токсичною рідиною, помер в інституті імені Скліфосовського в Москві.

«Детектор Медіа» виявив, що про це написали російські видання Gazeta.ru. Там інформацію досі не виправили, хоча це виявилося фейком. На сайті Rosbalt новину про це доповнили її спростуванням. Також фейк опублікувало «Федерально агентство новостей», проте також в кінці тексту уточнили, що прес-секретар Алібасова це спростував.

Інформація про «смерть» Барі Алібасова виявилася фейком, і насправді російський продюсер живий. Прес-секретар Алібасова Вадим Горжанкін у коментарі «360» здивувася заяві про «смерть» продюсера та підкреслив, що у мережі поширили неправдиву інформацію.

«Це все маячня! Ніхто не помер, він живий. Я розмовляв із ним 15 хвилин тому. Йому важко, але Барі Каримович живий», — заявив Горжанкін.

Зазначається, що напередодні Алібасов потрапив у лікарню і перебував у важкому стані після того, як помилково замість води нібито випив рідину для прочищення труб. Їдка рідина сильно пошкодила стравохід, шлунок, верхні дихальні шляхи. Лікарі діагностували в артиста опіки четвертого ступеня. 

Водночас головний редактор російського Esquire Сергій Мінаєв вже приніс вибачення за поширення фейкової інформації про смерть Алібасова.

«Вибачте, я побачив два повідомлення в стрічці про смерть Алібасова і написав про це у себе. Я приношу свої вибачення перед родичами і близькими Барі Алібасова. Я повівся як м***к», — написав він.

Барі Алібасов — 71-річний радянський та російський композитор, музикант та музичний продюсер. Відомий, зокрема, створенням гуртів «Інтеграл» і «На-на».

Нагадаємо, раніше ми писали, що деякі ЗМІ поширили маніпулятивну новину про те, що Уляна Супрун нібито «покинула країну».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду