Журналіст викрив маніпуляції російських ЗМІ про серіал «Чорнобиль»

Журналіст викрив маніпуляції російських ЗМІ про серіал «Чорнобиль»

15:34,
7 Червня 2019
4549

Журналіст викрив маніпуляції російських ЗМІ про серіал «Чорнобиль»

15:34,
7 Червня 2019
4549
Журналіст викрив маніпуляції російських ЗМІ про серіал «Чорнобиль»
Журналіст викрив маніпуляції російських ЗМІ про серіал «Чорнобиль»
Автори:
Намагаючись «розвічнати міфи» із серіалу «Чорнобиль», на пропагандистському каналі «Россия 24» озвучили неправдиву інформацію про справжні події, пов’язані з катастрофою, заявив журналіст Ілля Шепелін.

Ведучий пропагандистського російського телеканалу «Россия 24» Станіслав Натанзон спотворив факти в сюжеті, коли хотів «викрити неправду» в серіалі «Чорнобиль». На це на своїй сторінці у Facebook звернув увагу російський журналіст Ілля Шепелін.

«Легасов відправив статтю у «Правду» в вісімдесят сьомому році, але її відмовилися публікувати. Кожен день Легасов дзвонив знайомому кореспонденту «Правди» і питав: «Чи є реакція?». Реакції не було», — згадав він.

Наприклад, уточнив він, «Правда» у 1987 році надрукувала його величезну статтю. І це брехня, уточнив  пан Шепелін.

«Легасов відправив статтю в "Правду" в вісімдесят сьомому році, але її відмовилися публікувати. Кожен день Легасов дзвонив знайомому кореспонденту «Правди» і питав: «Чи є реакція?». Реакції не було», — згадав він.

Пропозиції Легасова тоді ж «загнобити», в Академії наук, написав журналіст.

«Йому, справжньому герою Чорнобиля, Горбачов вирішив не присуджувати звання героя соцпраці (хоча преміював його колег). Легасов, що страждав від променевої хвороби і відчував себе ізгоєм, у 88 році повісився. І вже через два тижні після смерті «Правда» все-таки опублікувала його статтю. Ну а ВГДРК вже пора б перейменувати свій канал на честь Орвелла - в «Росію 84», — зауважив Ілля Шепелін.

Пізніше сам Стас Натанзон в коментарі до посту Іллі Шепеліна написав, що визнає свою помилку.

«Так, Ілля, ти маєш рацію. Це помилка. Я, якщо чесно, про цю статтю почув в одному з чиїхось старих репортажів про Легасова і не дабл-чекнув. Моя помилка, спасибі, що на неї вказав. Я, коли буду ще щось про це робити, згадаю про це і вибачусь ... Але загальної історії це не змінює», Тобто, так, Радянський Союз брехав своїм людям про аварію (це просто клінічний факт), але ніяке зле КҐБ не доводило Легасова до самогубства», — прокоментував ведучий «Россия 24».

Нагадаємо, раніше ми писали, що цифрову модель ЧАЕС для серіалу HBO зробила українська студія.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду