«The Бабель» знайшов зв’язок між спонсором «чорнухи» проти Зеленського і Порошенком

«The Бабель» знайшов зв’язок між спонсором «чорнухи» проти Зеленського і Порошенком

11:29,
18 Квітня 2019
4630

«The Бабель» знайшов зв’язок між спонсором «чорнухи» проти Зеленського і Порошенком

11:29,
18 Квітня 2019
4630
«The Бабель» знайшов зв’язок між спонсором «чорнухи» проти Зеленського і Порошенком
«The Бабель» знайшов зв’язок між спонсором «чорнухи» проти Зеленського і Порошенком
Автори:
Сайт «The Бабель» пише, що вісім Facebook-сторінок з чорним піаром проти кандидата у президенти України Володимира Зеленського мають за менеджера працівника цифрового агентства Postmen. У штабі Петра Порошенка підтвердили, що співпрацюють з цим агентством.

«The Бабель» стверджує, що пабліки у Facebook «Цинічний Бандера», «Міністерство бариг», «Зрадаперемога», «Жовта стрічка», «Бойкот партії регіонів» мають серед менеджерів Ганну Сіпачову. На це ім’я зареєстрований акаунт в Telegram, телефон якого вказаний в описі реклами на цих сторінках сторінок. На сторінці Facebook Ганни Сіпачової місцем роботи зазначене цифрове агентство Postmen, що займається інтернет-рекламою.

«За цей час на кожній зі сторінок вийшло від 25 до 30 відеороликів з антирекламою Тимошенко, Гриценка та Зеленського. Одразу після виходу останнього у другий тур весь негатив спрямували на нього», — пише автор статті Євген Спірін, заступник головного редактора видання.

Він розділив «чорнуху» проти Володимира Зеленського на три групи: відео про некомпетентність Зеленського як політика і головнокомандувача (до 1 квітня); відео з обвинуваченнями кандидата в наркоманії (з 3 по 9 квітня); професійно зроблені ролики про наркоманію кандидата (з 11 по 14 квітня). Сторінки витрачали на просування одного ролика від тисячі до 50 000 доларів.

Один з колишніх співробітників агентства Postmen сказав виданню, що компанія співпрацювала раніше з соратниками Петра Порошенка. Саме агентство відповіло, що детальнішу інформацію зможе надати після другого туру виборів.

Хоча заввідділу Головного управління інформполітики Адміністрації президента Володимир Горковенко підтвердив виданню, що Порошенко справді користується послугами агентства Postmen, але не уточнив, у яких обсягах.

Нагадаємо, «The Бабель» позиціонується як суспільно-політичне видання, що пише про політику, бізнес, освіту, культуру, технології й новини в Україні та світі. Шеф-редактором є Катерина Коберник, заступниця директора департаменту нових медіа холдингу «1+1 медіа». У сайту «The Бабель» є кілька акціонерів. По 25% — в Ігоря Коломойського, чиї інтереси в проекті представляє довірена особа Олександр Ткаченко; у самої пані Коберник та в головного редактора Гліба Гусєва, який може розподілити свою частку між членами редакції.

Раніше «Детектор медіа» писав, що поліція відкрила кримінальне провадження через ролик із Зеленським та вантажівкою

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Скриншот
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду