У Британії створять підрозділ з протидії фейковим новинам

У Британії створять підрозділ з протидії фейковим новинам

11:07,
24 Січня 2018
3245

У Британії створять підрозділ з протидії фейковим новинам

11:07,
24 Січня 2018
3245
У Британії створять підрозділ з протидії фейковим новинам
У Британії створять підрозділ з протидії фейковим новинам
Автори:
Уряд Об'єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії планує створити підрозділ, який протистоятиме дезінформаційним кампаніям інших держав.
Про це заявив представник британської прем'єр-міністерки Терези Мей, повідомляє Reuters.
 
«Ми живемо в епоху фальшивих новин і конкурентних повідомлень. Уряд буде намагатися якомога ефективніше використовувати комунікації в цілях національної безпеки», — заявив представник Мей після зустрічі Ради Безпеки країни.

За його словами, новий спецпідрозділ з питань національної безпеки у сфері комунікацій відповідатиме за боротьбу з дезінформацією з боку інших держав і приватних осіб та фейковими новинами.

«Він [підрозділ] буде більш систематично стримувати наших супротивників і допомагатиме нам досягти пріоритетів національної безпеки», — повідомив прес-секретар британської прем'єр-міністерки.

Проте наразі невідомо, як буде працювати цей підрозділ і де він розташовуватиметься. На запитання журналістів про те, дезінформація з боку яких країн турбує уряд, він порадив звернути увагу на попередні виступи міністрів Великої Британії з цього питання.

Як повідомляла ВВС, 13 листопада під час промови в Лондоні Тереза Мей жорстко розкритикувала Росію, звинувативши її у втручанні у вибори, кібератаках на установи по всій Європі, агресії на Донбасі та незаконній анексії Криму.

Тоді в своєму виступі прем'єр-міністерка Великої Британії відзначила, що уряд Володимира Путіна намагається «підірвати вільні суспільства, поширюючи фальшиві історії, щоб посіяти розбрат на Заході».

У грудні грудня прем'єр-міністерка Великої Британії під час візиту до Польщі заявила, що країни співпрацюватимуть в питанні протидії дезінформації, яку поширює Росія.

Наразі в Великій Британії триває розслідування щодо активності Росії у соцмережах, яка могла мати вплив на перебіг референдуму щодо виходу Великої Британії з Європейського Союзу в 2016 році (Brexit). Парламент Великої Британії закликав компанії Facebook і Twitter оперативно надати всю можливу інформацію про втручання Росії.

Раніше розвідка США встановила, що Росія здійснювала вплив в інтернеті під час виборів президента США в 2016 році. Першою про це  заявила компанія Facebook, яка виявила 3 тисячі платних політичних рекламних оголошень. Вартість платного просування цієї кампанії в Facebook склала 100 тисяч доларів. При цьому усі пости робилися через 470 сторінок і акаунтів з одного центру на території Росії — так званої «фабрики тролів». Цю рекламу побачило близько 10 млн людей.

Президент США Дональд Трамп вважає заяву Facebook про ймовірне втручання Росії в вибори через рекламу в соцмережі містифікацією. У Росії також заперечують такі звинувачення.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
tech.london
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду