Кремль розпочав нову інформаційну операцію проти України – експерт

Кремль розпочав нову інформаційну операцію проти України – експерт

00:00,
4 Вересня 2014
2729

Кремль розпочав нову інформаційну операцію проти України – експерт

00:00,
4 Вересня 2014
2729
Кремль розпочав нову інформаційну операцію проти України – експерт
Кремль розпочав нову інформаційну операцію проти України – експерт
Кремль розпочав нову інформаційну атаку з метою підтримки нового витка ескалації конфлікту на сході України. Про це пише експерт Центру військово-політичних досліджень з питань інформаційної безпеки, представник групи «Інформаційний спротив» В’ячеслав Гусаров.

За словами експерта, основними завданнями інформаційної операції Кремля є інформаційна підтримка російської військової агресії, формування думок про «мирні можливості сильного Кремля», створення тиску на українське керівництво з метою змусити його приймати московський сценарій з врегулювання конфлікту.

У зв’язку із цим В’ячеслав Гусаров вважає, що український інформаційний простір має бути готовим до нових викликів та контрзаходів.

Аналізуючи останні події, експерт пише, що особливо сильна інформаційна атака Кремля почалася після введення російських військ на територію України. Нагадує, що в російських ЗМІ відбулася колосальна підтримка російської агресії на всіх політичних рівнях РФ, а також через дипломатів.

Експерт групи «Інформаційний спротив» виокремлює напрями, на яких ця атака зосередилася:

- Нав’язуваня точок зору про неспроможність української влади керувати державою та приймати раціональні рішення,

- Формування уявлень про те, що зараз для української еліти більш важливими є вибори до парламенту, ніж події на сході України.

- Формування негативних суджень про воєнно-політичне керівництво України та що хаотичні бойові дії приводять до невиправданих жертв серед сил АТО.

- Поширення поглядів про те, що українська армія на сході України деморалізована та неспроможна вести бойові дії, а також що особовий склад не довіряє керівництву.

- Нав’язування думки про те, що Україна не сможе прожити зиму без російського газу та що сторонам необхідно повернутися до перегляду газових контрактів.

- Підтримання теми малазійського Боінга з обвинуваченням української сторони у замовчуванням фактів, обстрілах українцями території падіння лайнера, а також нав’язування думки, що через Україну неможливо буде встановити справжніх винуватців.

Експерт пояснює, що цільовою аудиторією Кремля зараз є населення РФ, російськомовна діаспора за кордоном, населення України, в тому числі в окупованих районах Донбасу, громадяни західних країн, а також країн БРІКС та Митного союзу, близьких Росії за політичними поглядами.

В’ячеслав Гусаров резюмує, що сьогодні основну частину інформаційних заходів має взяти на себе влада та дипломатичний корпус за безумовної підтримки медіа. На його думку, це найбільш ефективно, оскільки дипломатичні консультації та переговори відіграють провідну роль у врегулюванні кризи на Донбасі.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
sprotyv.info
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду