Практичний посібник «Новостная интернет-журналистика» Олександра Амзіна у вільному доступі

00:00,
26 Грудня 2010
2304

00:00,
26 Грудня 2010
2304
Книга Олександра Амзіна «Новостная интернет-журналистика» опублікована у вільному доступі. Завантажити посібник у форматі pdf або прочитати повний текст можна тут.

У книзі описано схемо побудову новин, дано практичні рекомендації щодо роботи в редакції новинного онлайн-видання. Олександр Амзін понад п’ять років працював у редакції російського інформаційного інтернет-видання Лента.ру та співпрацював із низкою інших видань. «Це практичний посібник із виживання в редакції новинного інтернет-ЗМІ. Теорії тут мало. Ви не знайдете роздумів про наукову складову журналістики; тут мало що сказано про її витоки; навряд чи вона стане у пригоді для здавання сесії на журфаку», - характеризує свій текст автор.

Він рекомендує книгу не лише інтернет-новинарям, хоча в першу чергу вона адресована саме їм: «також рекомендується початківцям-піарникам, рекламістам, перекладачам, держслужбовцям, юристам і аналітикам». А для тих, хто не має часу на прочитання всієї книги, автор уклав скорочену версію у формі 140 порад для інтернет-журналіста.

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
aej.org.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.