ms.detector.media
26.12.2010 00:00
Практичний посібник «Новостная интернет-журналистика» Олександра Амзіна у вільному доступі
Практичний посібник «Новостная интернет-журналистика» Олександра Амзіна у вільному доступі
Книга Олександра Амзіна «Новостная интернет-журналистика» опублікована у вільному доступі. Завантажити посібник у форматі pdf або прочитати повний текст можна тут.

 

У книзі описано схемо побудову новин, дано практичні рекомендації щодо роботи в редакції новинного онлайн-видання. Олександр Амзін понад п’ять років працював у редакції російського інформаційного інтернет-видання Лента.ру та співпрацював із низкою інших видань. «Це практичний посібник із виживання в редакції новинного інтернет-ЗМІ. Теорії тут мало. Ви не знайдете роздумів про наукову складову журналістики; тут мало що сказано про її витоки; навряд чи вона стане у пригоді для здавання сесії на журфаку», - характеризує свій текст автор.

 

Він рекомендує книгу не лише інтернет-новинарям, хоча в першу чергу вона адресована саме їм: «також рекомендується початківцям-піарникам, рекламістам, перекладачам, держслужбовцям, юристам і аналітикам». А для тих, хто не має часу на прочитання всієї книги, автор уклав скорочену версію у формі 140 порад для інтернет-журналіста.

 

«Медіаграмотність»

 

ms.detector.media