АНБ перехоплює майже кожен телефонний дзвінок в Афганістані – WikiLeaks

00:00,
26 Травня 2014
1089

АНБ перехоплює майже кожен телефонний дзвінок в Афганістані – WikiLeaks

00:00,
26 Травня 2014
1089
АНБ перехоплює майже кожен телефонний дзвінок в Афганістані – WikiLeaks
Агентство національної безпеки США записує і зберігає майже кожен телефонний дзвінок, зроблений в Афганістані, повідомляє WikiLeaks.

Записи здійснюються в рамках тієї самої програми, що й на Багамамських островах, про яку раніше повідомляли медіа. Однак тоді не називали ще одну країну – Афганістан, згадуючи про неї як про державу «Х».

Тепер інформацію про назву іншої країни розкрив головний редактор WikiLeaks Джуліан Ассандж (Julian Assange). На його думку, заяви уряду про те, що подібні відомості можуть спровокувати посилення насильства, є лише залякуванням.

«WikiLeaks має багаторічний досвід таких неправдивих перебільшених заяв, які роблять офіційні особи США, маючи на меті відкласти чи заблокувати публікацію, - каже Ассандж.  – До цього дня ми не отримали жодного свідчення від державних агенцій, яке б довело, що хоча б одне із восьми мільйонів наших повідомлень спричинило шкоду життю».

Розкриваючи назву країни, WikiLeaks не дає жодних докладніших даних стосовно програми стеження. Видання цитує попереднє повідомлення The Washington Post, в якому йшлося, що програма може записувати до 100 відсотків телефонних дзвінків у країні.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
theverge.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду