Хакери ГУР атакували Центробанк Росії, — ЗМІ

Хакери ГУР атакували Центробанк Росії, — ЗМІ

14:48,
29 Липня 2024
973

Хакери ГУР атакували Центробанк Росії, — ЗМІ

14:48,
29 Липня 2024
973
Хакери ГУР атакували Центробанк Росії, — ЗМІ
Хакери ГУР атакували Центробанк Росії, — ЗМІ
Сьогодні зранку ресурси головного банку РФ працюють зі значними перебоями або взагалі недоступні.

Спеціалісти Головного управління розвідки Міноборони України завдали кібератаки Центробанку Росії. Про це повідомляють джерела «Бабеля» та Liga.net у спецслужбах.

Як розповіли співрозмовники видань, хакери ГУР уже майже тиждень здійснюють наймасштабнішу DDоS-атаку проти російської інтернет-інфраструктури.

Сьогодні, 29 липня, приблизно з 11:00 ранку за місцевим часом ресурси головного банку Росії працюють зі значними перебоями або взагалі недоступні для користувачів.

Також російські користувачі не можуть скористатися онлайн-сервісами банків «Зеніт» та «Газпромбанк». 

У Центробанку РФ визнають факт кібератаки і стверджують, що її інтенсивність збільшується. 

Крім того, під кібератаку потрапили найбільші провайдери телекомунікаційних послуг в Росії, зокрема МТС. За даними джерел, його клієнти третю добу не отримують повноцінно послуги.

Нагадаємо, Головне управління розвідки Міноборони України розпочало масштабну кібератаку на ключові банківські установи та платіжні системи по всій Росії, ще 23 липня.

За цей час під удар уже потрапили «ВТБ-Банк», «Альфа Банк», «СберБанк», «Райффайзен-банк», «РСХБ Банк», «Росбанк», «Газпромбанк», «Т-Банк», «іБанк», банк «Дом. рф», Банк РФ, брокерські додатки, банкомати, російські соціальні мережі та месенжери, інтернет-провайдери, національні платіжні системи.

Раніше, 12 червня, фахівці ГУР здійснили кібератаку на російські ресурси органів державної влади й декількох аеропортів. 20 червня IT Army of Ukraine провела масовану DDoS-атаку на онлайн-сервіси найбільших російських банків, телекомунікаційних компаній та платіжних систем.

Раніше в липні українські військові хакери здійснили кібератаку на сайти російських військово-промислових підприємств,  а фахівці ГУР спільно з «кіберволонтерами» здійснили масовану кібератаку на майже сотню російських вебресурсів

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду