Євросоюз запровадив санкції проти шістьох російських хакерів

Євросоюз запровадив санкції проти шістьох російських хакерів

20:02,
24 Червня 2024
738

Євросоюз запровадив санкції проти шістьох російських хакерів

20:02,
24 Червня 2024
738
Євросоюз запровадив санкції проти шістьох російських хакерів
Євросоюз запровадив санкції проти шістьох російських хакерів
Підсанкційні хакери атакували державні інформаційні системи, критичну інфраструктуру, бази секретної інформації тощо.

Рада ЄС схвалила додаткові санкції проти шести російських хакерів, причетних до кібератак проти країн Євросоюзу та України. Про це йдеться в заяві Ради ЄС.

Нові підсанкційні особи причетні до кібератак на інформаційні системи, пов’язані з критичною інфраструктурою, критично важливими державними функціями, зберіганням або обробкою секретної інформації та урядовими групами реагування на надзвичайні ситуації в країнах-членах ЄС, пише Рада ЄС.

«Вперше обмежувальні заходи вживаються проти кіберзлочинців, які використовують кампанії з вимагання викупу проти життєво важливих послуг, таких як охорона здоров'я та банківська справа», — йдеться у повідомленні.

До нового санкційного списку ввійшли два члени «групи Каллісто» — Руслан Перетятько та Андрій Корінець.

«Група Каллісто» — це група офіцерів російської військової розвідки, які проводять кібероперації проти країн-членів ЄС і третіх країн за допомогою тривалих фішингових кампаній, спрямованих на викрадення конфіденційних даних, що стосуються критично важливих державних функцій, включаючи оборону і зовнішні відносини.

Також санкції запровадили проти Олександра Склянка та Миколи Черних з хакерської групи Armageddon, яку курує Федеральна служба безпеки (ФСБ) Росії. Ця група здійснювала різні кібератаки на уряди країн-членів ЄС та України, в тому числі за допомогою фішингових електронних листів та шкідливого програмного забезпечення.

Крім того, під санкції потрапили Михайло Царьов і Максим Галочкін, ключові гравці в розгортанні шкідливих програм Conti і Trickbot, причетні до хакерської групи Wizard Spider. Trickbot — це шкідлива шпигунська програма, створена і розроблена групою Wizard Spider, яка проводила кампанії з вимагання викупу в різних секторах, включаючи такі основні послуги, як охорона здоров'я та банківська справа, і тому несе відповідальність за значні економічні збитки в Європейському Союзі.

Загалом режим кіберсанкцій ЄС застосовано щодо 14 фізичних та чотирьох юридичних осіб. Він передбачає заморожування активів та заборону на в'їзд кіберзлочинців на територію ЄС, а також арешт їхніх рахунків у банках держав-членів ЄС.

Нагадаємо, сьогодні міністри закордонних справ країн ЄС ухвалили 14-й пакет санкцій проти Росії у зв’язку з її агресією проти України. Відтепер постачальники медіапослуг у ЄС не зможуть приймати російське фінансування.

До санкційного списку додали 116 фізичних та юридичних осіб. Серед них — пропагандист з Луганська Родіон Мірошник, засновник порталу Life.ru Арам Габрелянов, російський телеведучий та блогер В'ячеслав Манучаров, «міністри освіти» тимчасово окупованих територій Луганської і Донецької областей, два російські співаки та актор Охлобистін.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду