ГУР проводить масштабну DDoS-атаку на російські ресурси, — «УП»

ГУР проводить масштабну DDoS-атаку на російські ресурси, — «УП»

13:22,
5 Червня 2024
869

ГУР проводить масштабну DDoS-атаку на російські ресурси, — «УП»

13:22,
5 Червня 2024
869
ГУР проводить масштабну DDoS-атаку на російські ресурси, — «УП»
ГУР проводить масштабну DDoS-атаку на російські ресурси, — «УП»
За даними джерел видання, робота низки держустанов та компаній у Росії паралізована.

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони України спричинили масштабний збій у роботі електронних сервісів у Росії. Про це повідомляють джерела «Української правди» в ГУР.

Як розповів співрозмовник видання, внаслідок масштабної DDoS-атаки, яку зараз проводять кіберфахівці ГУР МОУ, фактично паралізовано роботу низки російських державних установ та приватних компаній.

Станом на 11 годину 5 червня зник доступ до електронних сервісів сайту держпослуг, а також до послуг низки міністерств: міністерства оборони, фінансів, внутрішніх справ, юстиції, промисловості та енергетики, інформаційних технологій та зв’язку, надзвичайних ситуацій.

Заблоковано сайт і сервіси федеральної податкової служби РФ. Недоступними є послуги деяких банківських установ, зокрема, «Сбербанку» та «Альфабанку».

В офіційному повідомленні «Роскомнагляду» стверджується, що збої є наслідком «аварії магістральної мережі зв’язку». Натомість Федеральна митна служба Росії вказала, що «у зв’язку з масованою DDoS-атакою на операторів зв’язку інформаційний обмін з учасниками зовнішньоекономічної діяльності ускладнений».

Про відсутність доступу до мережі заявила й «Об’єднана авіабудівна компанія» — її роботу на певний час було паралізовано. Зафіксовано також збої в роботі серверів хмарного сховища РФ «Гособлако».

Крім того, в низці регіонів Росії вже кілька днів не працює «Єдиний державний реєстр РАГС», внаслідок чого росіяни масово скаржаться на скасовані весілля, додає джерело «УП».

За словами співрозмовника «УП», також є серйозні перебої в роботі мережі «ВКонтакті» — низка сервісів недоступна.

Нагадаємо, раніше українські кіберфахівці зламали сервери 15 підприємств, які допомагають військовому автопрому Росії. А також знищили дата-центр, яким користувалися російські промислові гіганти — «Газпром», «Лукойл», «Телеком» та провідні підприємства російського ВПК.

Фото: ілюстративне / ГУР

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду