Українська IT-армія паралізувала роботу московського метро

Українська IT-армія паралізувала роботу московського метро

13:40,
14 Березня 2024
1853

Українська IT-армія паралізувала роботу московського метро

13:40,
14 Березня 2024
1853
Українська IT-армія паралізувала роботу московського метро
Українська IT-армія паралізувала роботу московського метро
Кіберволонтери поклали російську систему оплати проїзду «Тройка».

Українська IT-армія здійснила кібератаку на низку російських порталів, зокрема пов'язаних із роботою системи оплати проїзду в транспорті. Внаслідок цього була паралізована робота метро у Москві. Про це повідомила пресслужба Мінцифри.

«Кібервійсько атакувало низку урядових і місцевих порталів, серед них — система оплати проїзду "Тройка". Це одна з найбільших систем оплати квитків у росії, яка обслуговує 38 регіонів. Тож через "збій" власники транспортних карток у Москві та Казані не могли оплатити квитки, поповнити картку проїзду та розрахуватися за паркування», — йдеться у повідомленні.

Самі кіберволонтери повідомили, що готувалися до багатопрофільної кібератаки майже місяць і вважають її «шедевральною».

«Багатопрофільна атака вразила систему оплати квитків у Москві та Казані через виведену з ладу систему “Тройка”, яка загалом обслуговує 38 регіонів. В перелік основних цілей також попав цілий ряд урядових та місцевих порталів. Колатеральні збитки виявились навіть більшими за наші очікування, ми вже бачимо шкоду деяким державним мережам та пов'язаним з ними провайдерам, системі паркування», — повідомили кіберволонтери.

Нагадаємо, наприкінці лютого кіберволонтери ІТ-армії України здійснили успішну атаку на найбільший інтернет-портал Росії Mail.ru, внаслідок чого безкоштовний сервіс електронної пошти на ньому перестав працювати.

Раніше ця група кіберволонтерів уже брала на себе відповідальність за атаки на системи бронювання російської залізниці та онлайн-системи обслуговування бізнесу.

Фото: Мінцифра / телеграм

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду