США і Данія спільно зміцнюватимуть кібербезпеку України

США і Данія спільно зміцнюватимуть кібербезпеку України

15:08,
3 Жовтня 2023
1223

США і Данія спільно зміцнюватимуть кібербезпеку України

15:08,
3 Жовтня 2023
1223
США і Данія спільно зміцнюватимуть кібербезпеку України
США і Данія спільно зміцнюватимуть кібербезпеку України
Данія інвестує 20 мільйонів крон на кібербезпеку України.

США і Данія оголосили про партнерство з метою зменшення вразливості та зміцнення стійкості критичної інфраструктури України до кіберзагроз, що реалізується через проєкт USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України».

Як повідомило посольство США в Україні, Данія інвестує в проєкт 2,8 мільйона доларів США.

«В Україні існує величезна потреба в побудові стійкішої цифрової інфраструктури. Росія використовує кібератаки, щоб порушити роботу критичної інфраструктури і тим самим підривати довіру до влади. Ось чому в тісній співпраці зі США ми виділяємо 20 мільйонів крон на кібербезпеку України», — заявив міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен.

Посолка США в Україні Бріджит Брінк наголосила, що розширення можливостей України у сфері кібербезпеки критично необхідне для забезпечення захисту органів влади та об'єктів критичної інфраструктури від численних кібератак, які Росія спрямовує проти України.

«Вітаю рішення Данії інвестувати 2,8 млн дол. у проєкт USAID "Кібербезпека критично важливої інфраструктури України" та сподіваюся на нашу плідну співпрацю, щоб допомогти Україні протистояти російській агресії в кіберпросторі», — зазначила вона.

У диппредставництві поінформували, що Сполучені Штати з цією новою підтримкою з боку Данії продовжать свою діяльність зі зміцнення кібербезпекового середовища України, у тому числі законодавчої, нормативної та інституційної бази; підготовки фахівців у сфері кібербезпеки, а також підвищення взаємодовіри та посилення співпраці між приватним та державним сектором з метою формування в Україні більш стійкої галузі кібербезпеки.

Додамо, на початку 2023 року свій вклад у кібербезпекові програми проєкту USAID зробила Нова Зеландія, інвестувавши 0,49 мільйона доларів США.

Нагадаємо, Україна, Естонія та Люксембург створили ІТ-коаліцію у рамках «формату Рамштайн». Завданням ІТ-коаліції є забезпечення захищеної та стійкої ІТ-інфраструктури для Міністерства оборони України та Сил оборони, що дасть Україні змогу бути більш ефективною на полі бою.

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду