У Грузії перевіряють законність обробки даних сервісом Yandex Go

У Грузії перевіряють законність обробки даних сервісом Yandex Go

12:57,
10 Серпня 2023
1060

У Грузії перевіряють законність обробки даних сервісом Yandex Go

12:57,
10 Серпня 2023
1060
У Грузії перевіряють законність обробки даних сервісом Yandex Go
У Грузії перевіряють законність обробки даних сервісом Yandex Go
Громадянам Грузії радять детально вивчити умови використання застосунку для виклику таксі.

Служба захисту персональних даних у Грузії розпочала вивчення законності обробки даних, отримуваних через користування застосунком для виклику таксі Yandex Go, повідомило видання «Грузія Online».

У відомстві пообіцяли проінформувати громадськість про результати вивчення цього питання.

При цьому Служба попередила громадян Грузії, що перед використанням програми кожен повинен ознайомитися з умовами її застосування, щоб дізнатися, які саме дані на власному пристрої можуть бути доступні іншим особам, і тільки після цього вирішувати, чи завантажувати застосунок на смартфон або комп'ютер.

Причиною стало те, що, як зазначає видання, ФСБ Росії найближчим часом отримає постійний та повний доступ до баз російської компанії «Яндекс». Доступними стануть такі відомості про особу, як ім'я та прізвище, банківська інформація, місцезнаходження, вподобання, контакти у смартфоні тощо.

За даними видання Meduza, сервіс таксі «Яндекс Go» працює під брендами Yango та Yandex Go у більш ніж двадцяти країнах світу, включаючи Ізраїль, Норвегію, Фінляндію, Білорусь, Казахстан, Грузію, Вірменію.

Нагадаємо, у Казахстані вчора впродовж кількох годин не працював місцевий домен російського «Яндекса». Його роботу призупинили через «розміщення інтернет-ресурсу на апаратно-програмних комплексах поза територією Казахстану». Громадяни мали труднощі під час доступу до сервісів «Яндекса», включаючи пошуковик, сервіс таксі, електронну пошту.

Міністерство цифрового розвитку Казахстану скерувало в російський «Яндекс» запит для отримання розгорнутої інформації про те, як використовуються персональні дані громадян Казахстану, які заходи для їх захисту вживаються та де розташовані центри обробки цих даних.

Фото: dalma.news

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду