Україна приєдналася до кіберцентру НАТО

Україна приєдналася до кіберцентру НАТО

16:00,
16 Травня 2023
1295

Україна приєдналася до кіберцентру НАТО

16:00,
16 Травня 2023
1295
Україна приєдналася до кіберцентру НАТО
Україна приєдналася до кіберцентру НАТО
МЗС України подякувало уряду Естонії за підтримку і допомогу на шляху до CCDCOE НАТО.

Україна офіційно приєдналася до Об'єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО (CCDCOE). Про це повідомило МЗС України.

Біля штаб-квартири центру в естонській столиці, Талліні, підняли державний прапор України, а також виконали гімн України.

В українському МЗС подякували країнам-спонсорам CCDCOE за запрошення України та висловили особливу вдячність уряду Естонії за підтримку й допомогу на шляху до вступу до Центру.

Зазначимо, Україну в CCDCOE представлятиме Держспецзв’язку. Відповідне рішення було ухвалене урядом наприкінці лютого.

Уточнимо, на початку березня минулого року представники 27 держав-членів НАТО ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-учасниці CCDCOE. До цього членство України блокувала Угорщина.

CCDCOE — один із центрів НАТО, який забезпечує боротьбу з кібератаками й кіберзахист інформаційних систем, а також навчання та підготовку фахівців з кіберзахисту НАТО. Штаб-квартира центру розташована в Таллінні, Естонія.

Нагадаємо, у лютому сайт штаб-квартири Сил спеціальних операцій НАТО зазнав кібератаки російських хакерів.

Фото: MFA of Ukraine / твіттер

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду