Європейський Союз впроваджує великі штрафи за діпфейки

Європейський Союз впроваджує великі штрафи за діпфейки

09:03,
15 Червня 2022
2030

Європейський Союз впроваджує великі штрафи за діпфейки

09:03,
15 Червня 2022
2030
Європейський Союз впроваджує великі штрафи за діпфейки
Європейський Союз впроваджує великі штрафи за діпфейки
Нові вимоги до технологічних компаній стосуються боротьби з дезінформацією і сформовані як відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Підрозділ Alphabet Inc. Google, Facebook Inc., Twitter Inc. та інші компанії повинні будуть вжити заходів для протидії діпфейкам і підробленим обліковим записам на своїх платформах. В іншому разі вони ризикують отримати значні штрафи. Про це пише Reuters після ознайомлення з оновленим Кодексом практики Європейського Союзу щодо дезінформації.

Добровільний Кодекс, запроваджений у 2018 році, відтепер стане схемою спільного регулювання, відповідальність за яку розподілять між регуляторами та особами, які підписали Кодекс. Європейська комісія планує опублікувати оновлений Кодекс у четвер в рамках боротьби з фейковими новинами.

Документ описує приклади маніпулятивної поведінки, такі як фальшиві відео та підроблені облікові записи, з якими підписантам доведеться боротися. Вони також повинні будуть вжити заходів для боротьби з рекламою, що містить дезінформацію, і забезпечити більшу прозорість політичної реклами.

«Сторони, які підписали Кодекс, ухвалюватимуть, посилюватимуть та впроваджуватимуть чітку політику щодо неприпустимої маніпулятивної поведінки та практик у їхніх службах на основі останніх даних про поведінку та тактику, методи та процедури (TTP), до використання яких вдаються суб'єкти, що мають зловмисні наміри», – йдеться у документі.

Кодекс пов’язаний із законом про цифрові послуги (DSA), узгодженим Європейським Союзом із 27 країнами на початку 2022 року. У цьому законі є розділ про боротьбу з дезінформацією.

«DSA є юридичною основою Кодексу практики проти дезінформації, включаючи серйозні переконливі санкції», – заявив глава промисловості ЄС Тьєррі Бретон, який очолює боротьбу ЄС з дезінформацією.

Компанії, які не дотримуватимуться своїх зобов’язань згідно з Кодексом, можуть бути оштрафовані на суму до 6% їхнього світового обороту, що передбачено DSA. Після підписання Кодексу компанії матимуть 6 місяців, щоб запровадити відповідні заходи.

Віцепрезидентка Європейської комісії Віра Журова підкреслила, що вторгнення Росії в Україну, яке країна-агресор називає «спецоперацією», лежить в основі деяких змін у Кодексі. «Щойно Кодекс запрацює, ми будемо краще підготовлені до боротьби з дезінформацією, яка також надходить з Росії» сказала вона в заяві.

Раніше «Детектор медіа» писав про те, як глибинні фейки підривають правду й несуть загрозу демократії.

Фото: Markus Spiske/ Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду