Хакери зламали систему внутрішньої безпеки McDonald's

Хакери зламали систему внутрішньої безпеки McDonald's

17:15,
11 Червня 2021
2426

Хакери зламали систему внутрішньої безпеки McDonald's

17:15,
11 Червня 2021
2426
Хакери зламали систему внутрішньої безпеки McDonald's
Хакери зламали систему внутрішньої безпеки McDonald's
Автори:
Конфіденційні дані користувачів не постраждали.

Корпорація McDonald's заявила, що хакери вкрали деякі дані з її систем в США, Південній Кореї та на Тайвані, повідомляє Wall Street Journal.

Мережа ресторанів швидкого харчування найняла зовнішніх консультантів для розслідування втручання у внутрішню систему безпеки. Несанкціонований доступ відключили через тиждень після виявлення.

Унаслідок злому була розкрита деяка інформація про ділові контакти співробітників McDonald's в США, а також деяка інформація про ресторани, наприклад, про місткість сидячих місць і площі ігрових майданчиків. Компанія заявила, що дані про клієнтів в США не були зламані і що надані дані про співробітників не були конфіденційними або особистими.

Хакери також вкрали електронні листи клієнтів, номери телефонів і адреси клієнтів доставки в Південній Кореї і на Тайвані. За словами McDonald's, на Тайвані хакери також вкрали інформацію про співробітників, включаючи імена і контактну інформацію. Компанія заявила, що кількість викрадених файлів була невеликою, не розкриваючи кількість постраждалих. За словами McDonald's, злом не торкнувся інформації про платежі клієнтів.

На роботу ресторанів ця хакерська атака не вплинула, викуп зловмисники не просили.

Раніше компанія найбільша у світі м'ясопереробна компанія JBS сплатила хакерам $11 млн викупу.

Фото: kaskus.co.id

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду